Ga naar hoofdinhoud

Formule 1 GrandPrix van Monaco: Rosberg favoriet voor GP Monaco

Formule 1 GrandPrix van Monaco. Nico Rosberg start ook in Monaco van Pole. De Duitser van Mercedes zit goed want inhalen op het stratencircuit van Monaco is bijna onmogelijk. Collega Lewis Hamilton start als tweede en de Red Bulls Sebastian Vettel en Mark Webber starten achter de Mercedessen.

Nico Rosberg start voor de vierde keer dit seizoen van pole. Monaco is geen eenvoudig circuit en de wisselende weersomstandigheden tijdens de kwalificaties maakten het ook niet makkelijker. Rosberg zei dan ook: “Het had zeker makkelijker kunnen zijn. De weersomstandigheden gingen echt alle kanten uit en toen ging het weer miezeren en werden de rondetijden weer langzamer. Het veranderde echt steeds – en je moet op de juiste banden rijden op het juiste moment. Maar alles liep volgens plan en de laatste ronde ging perfect.”

Sebastian Vettel, die derde staat aan de start, liep het in dat laatste rondje juist helemaal niet: “Het was heel close. Mercedes was het hele weekend heel snel. We weten dat ze snel zijn als het om één rondje gaat. Ik bedoel dat niet als een beschuldiging. Er ontbrak gewoon meer dan een tiende – ik denk dat het had gekund vandaag, maar het werkte niet goed uit in dat laatste rondje. Als er iemand de schuld moet krijgen ben ik het. De wagen was gewoon heel goed. Ik ben niet helemaal blij met mijn laatste lap, maar wel blij dat er geen Lotus of Ferrari voor me zit en daarom denk ik dat als derde kunnen starten nog altijd een goed resultaat is en zou het de juiste omstandigheden moeten bieden om de race te winnen,” vertelde de Duitse wereldkampioen die momenteel ook het klassement aanvoert.

Lewis Hamilton, start als tweede: “Ik heb het hele weekend met problemen geworsteld en mijn tempo zakt weg. Ik heb moeite gehad met de wagen en dit is de eerste keer sinds 2005 dat me zoiets overkomt. Het is een zwaar weekend geweest en dus ben ik blij dat ik een plek op de eerste startlijn voor het team heb veroverd. Voor mij is dat een geweldige verbetering”, aldus Hamilton.

Fernando Alonso gaat opnieuw proberen zijn felbegeerde ‘hattrick’ te maken: de GP van Monaco winnen voor drie verschillende teams. Hij won Monte Carlo voor McLaren en Renault en start nu vanaf de zesde positie en inhalen is lastig in de smalle straten van Monte Carlo – ook in een Ferrari.

Giedo van der Garde maakte veel indruk door de vijftiende startplek te bemachtigen nadat hij was doorgedrongen tot Q2. De Nederlandse F1-coureur bereikte hiermee zijn beste resultaat in de kwalificaties tot nu toe. Hij liet onder andere Pastor Maldonado (die nota bene in Q1 nog het snelst was op de natte baan), Esteban Gutierrez en Paul di Resta achter zich. Felipe Massa start helemaal achteraan omdat zijn wagen niet op tijd was gerepareerd om aan de kwalificaties deel te nemen. Hij was tegen een barrière gecrasht in de derde training die ’s morgens werd verreden..

Rosberg dus opnieuw op pole. Erg zeker is hij er niet van dat hij een kans heeft om te winnen. Het lukte hem die eerdere keren ook niet om vanaf pole ook de race op te eisen. “In Barcelona hadden we het erg moeilijk tijdens de race en kwam ik 70 seconden achter de winnaar binnen. Stap voor stap maken we vooruitgang, maar er zijn nog steeds veel vragen. Het is nog steeds onze zwakte, maar we gaan er het beste van maken, dus wie weet!”

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top