Ga naar hoofdinhoud

Formule 1 Grand Prix Japan: Lewis Hamilton en Nico Rosberg favoriet

Formule 1: Grand Prix Japan. Japan is morgen het podium voor de vijftiende ronde van het wereldkampioenschap Formule 1. Buiten al het spektakel dat de Grand Prix van Japan met zich meebrengt is het nog een andere reden een interessante race. Max Verstappen, de zoon van ex-coureur Jos Verstappen, heeft namelijk vrijdag z’n debuut gemaakt. Verstappen is hiermee de jongste coureur ooit in de Formule 1.

De Grand Prix van Japan is één van de jaarlijkse hoogtepunten van het Formule 1 wereldkampioenschap. Dit komt doordat het circuit door veel coureurs als al een van de weinigen parcours nog wordt gezien als een echt rijdercircuit. Dit komt voornamelijk door de technische uitdaging die de bochten in de baan met zich meebrengen. Een enorm spektakel om voor de autogekke Japanse fans. De baan kent in totaal 5,8 kilometer.

Vettel Titelhouder

Sebastian Vettel zette in 2013 zijn zegereeks ononderbroken voort. De Duitser reed vorig jaar een goede race en wist de Grand Prix van Japan op z’n naam te schrijven. Dit jaar gaat het voor Vettel allemaal een stukje stroever.

Kanshebbers voor Grand Prix Japan

Dit jaar lijken voornamelijk Lewis Hamilton en Nico Rosberg hoge ogen te kunnen gooien. Met name Hamilton is goed in vorm en heeft momentum te pakken. Hamilton zal erop gebrand zijn om de voorsprong van drie punten in het tussenklassement uit te breiden. In het verleden werd het kampioenschap nog wel eens op dit Japanse circuit beslist, maar dit jaar is dat echter niet mogelijk. Nico Rosberg zal de achterstand op Hamilton goed willen maken na een aantal matige prestaties.

Max Verstappen maakt debuut

Voor de familie Verstappen zal de Grand Prix van Japan ook een speciaal evenement worden. Max Verstappen heeft afgelopen vrijdag z’n officiële debuut gemaakt in de Formule 1. De jongeling, 17 jaar, was voorafgaand aan z’n rit realistisch over z’n debuut: ‘Je kunt geen toptijden verwachten, het gaat erom dat ik vertrouwd raak met het team en de auto’. Verstappen eindigde uiteindelijk twaalfde van de 21, een prima prestatie voor de debutant.
Race F1 Grand Prix van Japan zondagmorgen om 08:00 uur.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top