Ga naar hoofdinhoud

Formule 1 Grand Prix Italie op Monza 2011 voor Ferrari

De Formule 1 race die dit weekend in Monza wordt gereden is traditioneel dé race van Ferrari. Maar dit jaar zal het moeilijk worden: Red Bull heeft de betere kansen en ook nu is Vettel weer favoriet voor de pole én de race.

De Italiaanse renstal van Ferrari is al sinds jaar en dag verbonden met het circuit waar ook dit jaar weer de Formula 1 Gran Premio Santander D’Italia 2011 wordt gereden. Maar desondanks vielen Massa en Alonso niet tegen in de tweede vrije training, maar ze kwamen wel wat snelheid tekort. Dat kan voor de race nog veranderen, want op zich zat het met de bolides goed.

Ook Lewis Hamilton heeft twee goede trainingen afgesloten: een keer de snelste rondetijd, en een keer tweede – achter Vettel. Dat Red Bull het goed deed bij de trainingen en meteen favoriet is voor Monza, is opmerkelijk, want het is niet het beste circuit voor het team. Vettel was onder de indruk van de McLarens en noemt hen “het team dat dit weekend moet worden verslagen”.

Het Autodromo Nazionale Monza is een circuit van 5,793 km lang, heeft 11 bochten en het kenmerkt zich door de lange rechte einden waar de coureurs het gas helemaal kunnen intrappen, alvorens ze met de verschillende scherpe bochten te maken krijgen.

Rubens Barrichello zette er in 2004 het snelheidsrecord neer van 1:21.046 in de Ferrari. Het circuit heeft al vanaf het eerste F1-seizoen een vaste plek op de kalender.

Ferrari won de meeste races op Monza, 19 in totaal, terwijl McLaren er 9 won, en Red Bull nog geen een. En toch is Vettel weer favoriet voor de Pole. Lewis Hamilton heeft volgens Unibet iets minder kans en volgens ons bij Bet.nl juist iets meer. En Fernando Alonso, die in 2010 won, is de dit jaar absolute underdog.

Sebastian Vettel – 2.30
Lewis Hamilton – 2.85
Webber – 5.50
Fernando Alonso – 6.50

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top