Ga naar hoofdinhoud

Formule 1: Ferrari baas di Montezemolo kiest Alonso boven Vettel

Luca di Montezemolo, de baas van Ferrari, heeft een diepe bewondering voor Sebastian Vettel. Toch zou hij de Duitse Wereldkampioen Formule 1 nooit verkiezen boven Fernando Alonso, zo liet hij gisteren weten in een interview.

Afgelopen seizoen verbrak Sebastian Vettel zo’n beetje alle records die er te breken waren. Hij werd de jongste coureur die ooit twee maal op rij wereldkampioen werd, en Vettel pakte vijftien poles en elf GP Formule 1-overwinningen in 2011.

Er wordt al langer gespeculeerd dat Ferrari van plan is om Sebastian Vettel te contracteren als zijn contract bij Red Bull in 2014 afloopt. “Vettel is een slimme jongen. Zijn manier van doen bevalt me, en als ik moet kiezen tussen coureurs die even bekwaam zijn, kies ik altijd voor degene met het beste hoofd. En toch, op dit moment zou ik Alonso voor niemand anders willen ruilen, want in een race is hij de sterkste coureur die er te vinden is”, zei Luca di Montezemolo in een interview.

Alonso had veel pech met de Ferrari F-150 in het afgelopen seizoen. De wagen bleek eerst niet goed afgesteld vanwege problemen met de software van de windtunnel, maar ook later in het seizoen kwam de wagen snelheid tekort. Di Montezemolo heeft al laten weten dat er komend seizoen een goede bolide komt.

Voor Fernando Alonso is er in zijn privéleven ook een hoop veranderd, zijn huwelijk met Raquel del Rosario, (leadzangeres van de popgroep El Sueño de Morfeo en de stem van Barbie in de Spaanse film) is op de klippen gelopen en hij is weer verhuisd naar Spanje waar hij dicht in de buurt van zijn familie in Limanes bij Oviedo is gaan wonen. Inmiddels zou hij wel een nieuw vriendinnetje hebben, de Zwitserse Xenia Tchoumitcheva waarmee hij verscheidene malen is gesignaleerd in Zwitserland – waar Alonso inmiddels zelf dus niet meer woont. Het enige dat nu nog ontbreekt in zijn leven is de Ferrari die hem zijn derde wereldkampioenschap Formule 1 2012 kan leveren en die sneller is dan de Red Bulls. En die kans is reëel, want de nieuwe regels zouden in het nadeel van Team Red Bull moeten uitpakken.

En toch geloven ze bij team Ferrari niet veel van het geklaag van Red Bull chef ontwerper Adrian Newey over de nieuwe regels voor Formule 1 2012. Eerder deze week zei hij over de RB7 “ze hebben ons speelgoed gesloopt. “We moeten een stap achteruit doen, we zijn onze voorsprong kwijt”, meent de Red Bull ontwerper Dit gaat natuurlijk over de geblazen diffusoren die vanaf het seizoen 2012 definitief verboden zijn. In Marinello weten ze wel beter dat Newey en Red Bull nog wel meer trucjes onder de motorkap hebben verstopt.

Wie in 2012 wereldkampioen Formule 1 wordt weet nog niemand, maar bij Unibet kun je er alvast een weddenschap voor afsluiten:

Sebastian Vettel – 1,85
Fernando Alonso – 5,50
Lewis Hamilton – 5,50
Jenson Button – 6,00
Mark Webber – 12,00
Kimi Räikkönen – 60,00

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top