Ga naar hoofdinhoud

Ferrari vervangt Chris Dyer

Vanwege de enorme miskleun tijdens de laatste Formule 1-race van afgelopen seizoen heeft Ferrari besloten om Chris Dyer, het hoofd van de technische staf, te vervangen. Fernando Alonso werd op een fout moment de pits in gestuurd door een verkeerde inschattting van Dyer, en dat kostte hem en Ferrari het wereldkampioenschap.

Chris Dyer is door Ferrari aan de kant geschoven als het hoofd van de technische racestaf en wordt per direct vervangen door Pat Fry. Ferrari heeft hiertoe besloten nadat Dyer een grote inschattingsfout maakte tijdens de laatste Formula One-race van het seizoen in Abu Dhabi. Er werd voor een tactiek gekozen waarbij Fernando Alonso zich moest richten op Mark Webber die gezien werd als de grootste concurrent, en er werd totaal geen rekening gehouden met Sebastian Vettel. Webber ging de pits in, en Alonso werd erachteraan gestuurd… en Vettel ging er met de buit vandoor. Het was als die oude volkswijsheid: twee honden vechten om een been, en de derde gaat er mee heen.

Het moment waarop Alonso de pits werd ingestuurd was helemaal verkeerd en dat maakte het allemaal nog erger. Bij het weer verlaten van de pits kwam hij midden in een F1-file terecht en kreeg bovendien te maken met het geklier van andere coureurs die hem met opzet weerhielden om de strijd aan te gaan in wat de ontknoping van één van de spannendste GP-seizoenen ooit had moeten worden. Alonso stond buiten spel dankzij het verkeerd inschatten van het moment waarop Ferrari hem een pitstop liet maken.

Chris Dyer zal wel bij Ferrari blijven werken, maar krijgt een nieuwe rol toebedeeld. Welke dat zal zijn is nog niet bekend. Ferrari had al eerder, half december, aangegeven dat er koppen zouden gaan rollen vanwege de tactische blunder tijdens de GP van Abu Dhabi.

Ferrari heeft toen ook al aangegeven blij te zijn met de beslissing om het gewraakte artikel 39.1 te schrappen, het verbod op teamorders. De Italiaanse renstal was tijdens de GP op Hockenheim in de problemen gekomen toen Massa een hint kreeg teammaat Alonso de ruimte te geven. Vanaf 2011 zal het aangepaste artikel 151.c worden ingeroepen bij excessen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top