Ga naar hoofdinhoud

Ferrari wil Kimi Räikkönen naast Fernando Alonso

Formule 1 nieuws. De Formule 1-wereld kan binnenkort op zijn kop staan. Goed ingelichte bronnen binnen de racerij melden namelijk dat Kimi Räikkönen – Het IJskonijn – binnenkort weer coureur is bij de Ferrari-stal.

Contract van Kimi Räikkönen zou al getekend zijn

De huidige werkgever van de 33-jarige Finse coureur, Lotus, zit namelijk in de financiële problemen en kan Räikkönen niet meer behouden. Red Bull verkoos Daniel Ricciardo boven de Fin, waardoor Ferrari nu graag haar laatste wereldkampioen terug wil halen. Topman Luca di Montezemolo zou al een principeovereenkomst hebben met Räikkönen sinds de Grand Prix van België, maar hij zoekt nog het beste moment om het nieuws naar buiten te brengen.

Fernando Alonso kijkt gespannen toe

Sinds 2010 was Fernando Alonso de grote man bij de Italiaanse renstal. De Spaanse coureur nam aan het eind van 2009 de plek van Räikkönen in, die in 2007 nog wereldkampioen was geworden. De wisseling destijds bij Ferrari wordt door het wereldje nog steeds gezien als een van de slechtste zetten ooit. Het doorlopende contract van Räikkönen ter waarde van 17 miljoen euro werd afgekocht, waarna Alonso de kopman werd naast de eeuwige knecht Felipe Massa.

Alonso zou niet gecharmeerd zijn van de Finse coureur, maar gaf vorige week in elk geval nog aan Ferrari niet te verlaten. “Ik wil mijn carrière afsluiten bij het allerbeste team ter wereld, en dat is nog steeds Ferrari. Onze resultaten zijn momenteel niet wat we zouden willen, maar we werken er hard aan. Ik zou mijn contract van drie jaar liefst nog verlengen.”

Ferrari wil weer prijzen

Topman Di Montezemelo staat zwaar onder druk bij Ferrari, omdat de renstal de laatste jaren naast de prijzen greep nadat hij Räikkönen de laan uit stuurde. Alonso werd driemaal tweede en eenmaal vierde in het kampioenschap, de laatste drie jaar werd hij telkens afgetroefd door Sebastian Vettel. Ook de coureurstitel is sinds 2008 niet meer gewonnen door Ferrari. Met een superduo van Alonso/Räikkönen hoopt Di Montezemelo eindelijk het superieure Red Bull af te kunnen troeven.

Als Ferrari daadwerkelijk Kimi Räikkönen heeft aangetrokken als nieuwe coureur, zal het in elk geval het Formule 1-circus flink op zijn kop zetten. En met twee kapiteins op één schip, kan dat ook nog een spektakel op het circuit opleveren. Veel succes aan Ferrari, ze zullen het nodig hebben.

Advertorial

888 Poker

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top