Ga naar hoofdinhoud

Fernando Alonso test Ferrari formule 1

De Spaanse F1-coureur Fernando Alonso van Ferrari, tweevoudig wereldkampioen in de Formula One werd derde op de laatste trainingsdag in Jerez Hij zei dat de wagens van het Red Bull Racing ook voor het komende seizoen weer het referentiepunt zijn voor alle andere teams.

“het beste van deze trainingsdagen is dat we veel ronden hebben kunnen maken; gisteren 130 en nog wat en vandaag bijna 120. En het jammere is dat we er niet meer hebben kunnen maken”, gaf Alonso aan.

Over het team van Red Bull merkte Alonso op: “Ik heb er niet echt op gelet hoe ze het hebben gedaan en wat voor rondes ze hebben gedaan. Het zijn tests en niemand weet echt wat de anderen doen”.

“Ik neem aan, of wil , dat Red Bull, McLaren, Renault, Mercedes en Ferrari dicht op elkaar zullen zitten in hun strijd om de overwinning en het zou me verbazen als andere teams zich dit jaar in de strijd om de overwinning mengen”, agregó.

“Als we er van uitgaan dat Red Bull weggaat vanaf de basis dat ze een voordeel hadden van een halve seconde aan het einde van 2010,dan zouden ze in theorie met net zo’n voordeel van start kunnen gaan in Bahrein, en daarmee blijven ze het referentiepunt”.

Over de banden van Pirelli, zei Alonso: “De banden zijn en van de belangrijkste veranderingen dit jaar. Ze zijn nieuw en ze gaan veel langer mee dan die van vorig jaar”.

“Na zo’n 15 a 20 rondjes te hebben gereden is hun levensduur wel over. Daarom geloof ik dat de manier van racen dit jaar gaat veranderen; er zullen meer stops zijn in de boxes en we krijgen totaal andere strategieën. Ik hoop dat dit een bijdrage zal leveren aan het spektakel, maar voor de piloten vrees ik dat het wel weer meer stress erbij is”, merkte Alonso op.

Er zijn vier testdagen gereden op het circuit van Jerez.

Op dag 1 was Felipe Massa, Ferrari, de snelste met 1:20.709
Op dag 2 was Michael Schumacher, Mercedes, de snelste met 1:20.352
Op dag 3 was Nick Heidfeld, Renault, de snelste met 1:20.361
Op dag 4 was Rubens Barrichello, Williams, de snelste met 1:19.832

De volgende testdagen zijn op 18-21 februari op het circuit van Catalunya in Barcelona’.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top