Ga naar hoofdinhoud

F1 Team Red Bull zegeviert in GP Brazilië

Formule 1 nieuws. Het Wereld Kampioenschap Formule 1 is nog niet beslist, doordat Vettel en Webber 1 en 2 werden en Alonso op de derde plaats eindigde. Alle drie hebben ze nog kans op het kampioenschap. Hamilton zijn kans is nihil.

Het was een dubbel feestje bij Red Bull na afloop van de race op het Interlagos-circuit in Brazilië. Niet alleen eindigde Sebastian Vettel op de hoogste trede van het podium, met Mark Webber naast hem op de tweede, ook was het succes genoeg om nu al vast te stellen dat renstal Red Bull de titel voor constructeurs voor 2010 heeft gewonnen.

Het Formule 1 klassement voor de Grand Prix van 2010 voor de coureurs blijft onverminderd spannend. Fernando Alonso eindigde als derde, voldoende om zijn eerste plaats in het klassement te behouden. Maar de afstand op de nummers 2 en 3 is klein.

Webber heeft maar 8 punten goed te maken, en Vettel heeft slechts 15 punten minder. Lewis Hamilton zou alleen met een godswonder nog kunnen winnen, hij heeft 24 punten goed te maken op de aanvoerder. Jenson Button is nu uit de race om de eerste plek. Zijn afstand tot Alonso bedraagt nu 47 punten. Hij eindigde als vijfde in Brazilië. Alonso heeft nu 246 punten in het Formule Een klassement.

De Formule 1 race begon met een onverwachte pole voor Nico Hulkenberg. Het was de eerste pole voor Williams precies 100 races na de laatste keer in 2005. Maar meteen in de eerste bocht werd de Hulk door Vettel ingehaald, en in bocht vier kan Webber ook passeren. Inzetten op de volgende Formule 1 race?

Red Bull was een een-tweetje, en zo bleef het. Pas in ronde 7 haalt Alonso de Hulk in, en komt op de derde positie te liggen. Ondertussen blijven de Red Bulls hun voorsprong op Alonso vergroten, tot zo’n 14 seconden. In de laatste ronden rijdt Alonso het gat aardig dicht, in de laatste ronde bedraagt die nog maar 2.7 seconden op Webber.

En toch, ondanks dat Red Bull de betere wagens heeft, lijkt Alonso de slimmere coureur.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top