Ga naar hoofdinhoud

Formule 1: Max Verstappen op Spa gridpenalty van tien plaatsen

Fomule 1 – GP Spa, België. Max Verstappen, de jonge coureur van Torro Rosso, rijdt zondag (14:00 uur) bij de Grand Prix van Spa Francorchamps waarschijnlijk niet in de punten. De tiener krijgt een gridpenalty van tien plaatsen opgelegd. Bovendien is dit circuit, met zijn lange rechte stukken, niet erg geschikt voor zijn bolide.

Formule 1 Spa – Max Verstappen

Elke vrijdag voor een Formule 1 GP mogen de teams hun wagens, afstellingen en strategie beproeven tijdens de trainingsdag. Verstappen klokte in de eerste sessie de zevende tijd en zakte in de tweede terug naar plek dertien. Daar zijn verder geen consequenties aan verbonden.

Anders ligt dat met het vervangen van de krachtbron. De Renault-motor had alweer kuren en het team besloot daarom een nieuwe V6 in de wagen te monteren. Dat gebeurde voor de zesde keer dit seizoen en dat is twee keer meer dan is toegestaan. Al eerder dit seizoen werd de jongeling daarom bestraft en ook dit keer ontkomt hij niet aan de harde hand van de bond FIA: Verstappen wordt tien plekken teruggezet op de startgrid.

Lees ook: wedden op Formule 1. Hamilton favoriet bij de bookmakers

Op nul beginnen in thuisrace

Max Verstappen verwerkt de tegenslag met een kwinkslag: “Ik zal nu wat meer inhaalacties moeten maken”. De zoon van ex-coureur Jos vervolgt met een serieuzere toon: “Helemaal in je thuisrace wil je graag laten zien wat je kan, maar ik zal nu van achteraan moeten beginnen. Ik zal er nu nog meer op gebrand zijn om mensen in te halen en punten te scoren.”

Spa staat bekend als een powercircuit, dat in het voordeel werkt van de motoren met de hoogste topsnelheid. De Toro Rosso’s horen niet thuis in die categorie. Wellicht kan Verstappen dat compenseren met zijn kennis van en ervaring op Spa. Vorig jaar was hij in de Formule 3 heer en meester op Spa-Francorchamps en won hij aldaar drie Formule 3-races op rij. “Dit, de F1, is een hele andere wereld met topcoureurs die hun sporen verdiend hebben”, nuanceert de geboren Belg. “Ik heb de minste ervaring van allemaal en moet eigenlijk op nul beginnen.”

Nieuwe regels

Daarnaast krijgt het Formule 1 circus dit weekend te maken met nieuwe regels omtrent het starten. Zodra de wagens naar de startgrid rijden is het voortaan verboden voor de teams om nog advies te geven over bepaalde technische afstellingen, vooral die omtrent de koppeling. Het maakt Verstappen niet zoveel uit: “Je moet van tevoren gewoon met het team overleggen hoe je het bij de start gaat doen. Je moet er op vrijdag en zaterdag al even goed naar kijken.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top