Ga naar hoofdinhoud

Formule 1 GP Italië: Max Verstappen op Monza thuisrace Toro Rosso

Max Verstappen, Formule 1 GP Italië 2015. Max Verstappen kijkt uit naar het rijden op het circuit Monza. De Grand Prix van Italië geldt als de thuisrace van zijn werkgever Toro Rosso. Wel is het de vraag of zijn bolide past bij de kenmerken van Monza.

Max Verstappen – Formule 1 GP Italië – Monza

“Het is een type circuit dat ik leuk vind. Hoge snelheid, geweldige remzones en een unieke sfeer”, zegt Verstappen junior, zoon van ex-coureur Jos. Hij weet waar hij het over heeft, want de Nederlander met Belgische roots was vorig jaar actief op Monza tijdens een Formule 3-test. “Ook al is Monza niet het beste circuit voor ons qua snelheid, zal ik tot het uiterste gaan”, vertelt hij. “To the Max!”

De Grand Prix’ van Hongarije en België verliepen prima voor de jonge debutant. Een nieuwe finish in de punten lijkt daarom op voorhand niet ondenkbaar voor de nummer tien van het Formule 1 wereldkampioenschap. Bovendien verwachten de kenners van het weer dat dit weekend regenachtig verloopt. Max Verstappen is een uitgesproken liefhebber van natte omstandigheden.

Voorspel bij de bookmakers: komt de safety car op de baan tijdens de race? ‘Ja’ staat genoteerd op 1,60 en ‘nee’ op 2,20. Zet ook eens live in tijdens de race. Live wedden maakt het nóg spannender!

Max Verstappen blijft bij Toro Rosso

Formule 1 Monza Max Verstappen GettyVerstappen wordt over allerlei onderwerpen aan de tand gevoeld door media. Hij is een geliefd interviewobject. Deels omdat zijn verhaal zo bijzonder is, maar vooral ook omdat hij niet schroomt om onomwonden op elke kwestie in te gaan. Zo praatte hij de afgelopen dagen over wakeboarden (“Dat gaf ook een goed gevoel en het is ook nog eens een goede training voor mijn armen”) en het volgende seizoen. Hij blijft bij Toro Rosso, want: “We hebben een langdurige overeenkomst met Red Bull, daar zijn we tevreden mee.”

Klapbanden Pirelli

Ook deden Jos en Max hun zegje over bandenfabrikant Pirelli. Tijdens de F1 Grand Prix van België kregen Nico Rosberg en Sebastian Vettel een klapband. Pirelli concludeert dat zij geen constructiefouten hebben gemaakt en dat bij Rosberg vermoedelijk vuil op het circuit de boosdoener was. Vettel krijgt een veeg van de pan met de opmerking dat de Duitser te lang door was gereden op zijn setje.

“Natuurlijk hoort een klapband niet te gebeuren, maar het is niet zo dat alles ineens gevaarlijk is en Pirelli ineens geen banden meer kan maken”, zegt Max. “Je kan onder het rijden altijd wel een snee in de banden oplopen, dat kan tijdens het karten ook gebeuren.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top