Ga naar hoofdinhoud

F1 kwalificatie GP Canada: motorupgrade Max Verstappen

Formule 1. Zaterdag om 19:00 uur (NL tijd) bij de kwalificaties voor de Grand Prix van Canada kan Max Verstappen de power van zijn nieuwe motor tonen. Teamgenoot Daniel Ricciardo van Red Bull reed in Monaco al rond met de upgrade, nu mag ook de achttienjarige Limburger genieten van de extra pk.

F1 Kwalificatie GP Canada – Max Verstappen

Het weekend in het prinsendom, twee weken geleden, was niet succesvol maar wel leerzaam voor Max Verstappen. Het was pas zijn tweede race-weekend voor Red Bull, na zijn plotse overgang van het talententeam Toro Ross. En met zijn overwinning in Barcelona heeft de jonge coureur zat krediet opgebouwd, om ook af en toe een foutje te mogen maken. Bovendien zal niemand harder gevloekt hebben toen hij tegen de vangrail tot stilstand kwam, dan de zoon van Jos zelf.

Motorupgrade veelbelovend

Overigens barst het F1 circuit in Montreal ook van de muren, waardoor het lijkt alsof de bolides kilometerslang in een tunnel rijden. Verstappen zal elke mogelijkheid benutten om alvast een flink aantal rondjes af te draaien. Max Verstappen helm Formule 1 GettyDoor de prestaties van Ricciardo, die in Monaco lange tijd aan kop ging, weet hij al dat de motorupgrade veelbelovend is.

“De motor was erg goed in Monaco, dus ik kijk er naar uit dat nu zelf te ervaren”, zegt Max. “Ik weet ongeveer wat het moet opleveren, maar doe daar geen uitspraken over. Het is dezelfde versie als waarmee ik in Spanje heb getest, maar daar ga je niet voluit. Dat was meer om alles te testen.” In Montreal mag, moet zelfs, hij de krachtbron allicht wel tot het uiterste beproeven. Hij schat in dat ten opzichte van de vorige motor, een paar tiende van een seconde per ronde aan winst mogelijk is.

Weer een prijs voor Max Verstappen

Overigens viel de jongste Formule 1 racewinnaar ooit van de week weer eens in de prijzen. Op zijn schoorsteenmantel kan voortaan de Trofeo Lorenzo Bandini prijken. De trofee word jaarlijks gegund aan de rijder of het team dat de opmerkelijkste prestatie van het jaar heeft geleverd (2015 in dit geval). Vorig jaar won team Mercedes de prijs.

Wie weet is deze titeloverdracht een voorbode voor de Formule 1 Grand Prix van Canada, waar de Mercedessen vorig jaar een een-tweetje realiseerden. De Red Bulls staan te popelen om dat ook te flikken. Te beginnen met een vlekkeloze kwalificatie

Wedden op F1

Bookmaker 888sport verwacht pole position voor Lewis Hamilton (@2.00), al kan Nico Rosberg het de wereldkampioen lastig gaan maken (@2.40). Ricciardo, die pole had in Monaco, noteert @7.50 en Verstappen @15.00. Lees ook: wedden op Formule 1.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top