Formule 1 GP Verenigde Staten: podium lastig voor Max Verstappen

Voorspellingen Max Verstappen F1
Tips weddenschappen Formule 1 GP Verenigde Staten

Max Verstappen start in de achterste regionen bij de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten. De pole ging opnieuw naar Lewis Hamilton die hiermee een belangrijke stap zet om voor een vijfde keer wereldkampioen te worden.

Als Hamilton wint op het circuit van Austin, kan de kampioenstitel van 2018 hem niet meer ontgaan (Bij de promoties vind je een interessante actie van Mr Green. Deze bookie bied je odds van 2.60 21.00 aan).

Grote favoriet vandaag is dus Hamilton, gevolgd door Vettel en Raikkonen. Of Max Verstappen het podium haalt, is zeer de vraag. Onderaan de voorspellingen en noteringen voor vandaag.

Kwalificatie F1 Grand Prix Amerika

Voor Max Verstappen verliepen de F1 kwalificaties in Austin desastreus. De Limburger van Red Bull viel al in de eerste kwalificatiesessie uit doordat de ophanging van een achterwiel het begaf nadat zijn bolide de kerbstones raakte.

Verstappen zette wel een tijd neer waardoor hij had mogen starten in Q2. Maar omdat de wagen niet meer het circuit op kon, zal hij genoegen moeten nemen met de dertiende plek op het startgrid.

Nog boffen met 13e plek

Zelf was Max Verstappen er nogal verbaasd over dat zijn ophanging kapot ging op de rood-witte blokken langs de baan. “Ik weet niet hoe het heeft kunnen gebeuren, iedereen ging er in de snelle ronde overheen,” vertelde hij aan afloop tegen Ziggo.

Met de dertiende plek aan de start boft Max dan weer enigszins. Die heeft hij te danken aan het feit dat ook beide Toro Rosso’s naar achteren zijn gezet – vanwege een grid-penalty door een motorwissel. Al met al wordt het een inhaalrace voor Verstappen, waarbij een podiumplek het hoogst haalbare lijkt.
Formule 1 GP Amerika gokken Max Verstappen | Getty

Straf Sebastian Vettel: 3 plaatsen terug

Ook voor Sebastian Vettel was de pole position voor GP van Amerika bij voorbaat al uitgesloten. Vanwege een incident op vrijdag ontving hij straf en wordt hij drie plaatsen naar achteren gezet. Tijdens de vrije training werd er een rode vlag gehesen en Vettel minderde zijn snelheid onvoldoende.

In de kwalificaties reed de Duitser van Ferrari de tweede tijd en was slechts 0.061 langzamer dan Lewis Hamilton. Door zijn straf zal hij vanaf de vijfde startplaats vertrekken.

Gaat toch Vettel GP Verenigde Staten winnen?

Toch is Vettel optimistisch. “Het was redelijk dicht in de buurt. Altijd een beetje jammer als je het net met zo weinig tijdverschil mist. Met 0,06 seconden kun je toch wel zeggen dat je heel dicht in de buurt zat. Maar ik was blij met de ronden die ik heb neergezet”.

Niet de eerste keer

Tijdens de Formule 1 race zal hij behalve tienden van een seconde ook enkele plaatsen moeten goedmaken op Hamilton om hem van de wereldtitel af te houden. “Ik ben eraan gewend. Ik weet hoe je dat moet aanpakken,” zei Vettel met een knipoog. Want het is niet de eerste keer dat de Duitser zich vanaf een plek in de achterhoede moet terugvechten naar het hoogste podium, hetgeen hem meestal lukt.

Strategie Kimi Raikkonen

Door Vettels straf schuift Kimi Räikkönen (Ferrari) op naar de tweede plaats aan de start, met achter zich zijn landgenoot Valtteri Bottas (Mercedes) op de derde plaats en Daniel Ricciardo (Red Bull) op de vierde plaats.

Zowel Ferrari als Red Bull heeft voorafgaande aan de Formule 1 Grand Prix van Amerika laten zien dat hun wagens de strijd met Mercedes kunnen aangaan op het circuit van Austin. De grootste dreiging lijkt uit te gaan van Räikkönen.

De Fin start de race op de ultra-zachte banden met veel grip. Terwijl Hamilton, Bottas, Ricciardo en Vettel zullen starten op de super-softs. Het valt nog te bezien of dat de Fin een strategisch voordeel oplevert, want het is alweer een paar jaar terug dat hij een plaatsje opschoof tijdens de eerste ronde.
Formule 1 kampioen voorspellen Getty

Formule 1 circuit Austin

Het circuit van Austin is 5.513 km lang, telt 20 bochten en 2 DRS-zones. Er worden 56 ronden gereden, waarmee de race in totaal 308.405 km bedraagt. De eerste Formule 1 Grand Prix werd er in 2012 gereden en het circuit, dat werd ontworpen door Hermann Tilke, is daarmee een van de jongste op de F1 kalender.

Het ronderecord staat op naam van Sebastian Vettel die in 2017 1:37.766 klokte. De F1 GP Verenigde Staten begint vandaag, zondag 21 oktober, om 20.10 uur.

Max Verstappen optimistisch

Afgelopen jaar werd Max Verstappen vierde. Dat had een derde plaats kunnen zijn, maar hij kreeg een straf van vijf seconden na een stuntelige inhaalmanoeuvre op Kimi Räikkönen.

Zelf zegt hij dat de Red Bulls en Austin voor elkaar zijn gemaakt. Hij rijdt graag op het circuit en verwacht dat hij tijdens de race, ondanks de startplek achterin, nog wel kansen heeft om de race succesvol uit te rijden.

Voorspellingen Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten

Wedden op Formule 1 vandaag? Of Max kan winnen, hangt ook a van de prestaties en pech van de mannen die wel voorin starten. Bookmaker Mr Green ziet Hamilton op zijn sloffen winnen en noteert 1.33 voor de Brit. Gokken op een overwinning in Amerika voor Vettel levert je 7.00 x je inleg op.
Tip: Tot 14.00 uur vanmiddag kun je profiteren van een promotie voor het kampioenschap Lewis Hamilton. Mr Green heeft een aantrekkelijke odds booster voor nieuwe spelers!

Inzetten op Verstappen noteert 76.00 voor de race en je krijgt 6.00 x je inleg voor een podiumplek – een plek die er zeker inzit als de wagen het tijdens de race goed houdt.

Als je denkt dat Max de eerste is die voor het einde van de race de baan moet verlaten, kun je daarop inzetten met odds van 15.00.