Ga naar hoofdinhoud

De F1 testserie van Bahrein naar Barcelona

De Grand Prix van Bahrein gaat niet door. De laatste testserie van de Formule Een die ook in Bahrein zou worden gereden, wordt verplaatst naar Barcelona. De laatste testritten worden nu gereden van 8-11 maart op het circuit van Catalunya.

Het enige nadeel dat hier aan kleeft is dat de teams nu niet de zekerheid hebben dat ze de nieuwe Pirelli-banden bij hete weersomstandigheden kunnen testen – al kan het begin maart al flink warm zijn in Spanje. De eerste Grand Prix van het Seizoen wordt nu de Australische Grand Prix die van 25-27 Maart in Melbourne wordt gehouden.

Het besluit om nogmaals in Barcelona te testen is genomen door de FOTA. Er gingen geruchten dat er zou worden uitgeweken naar Abu Dhabi maar met de onrust in de regio is besloten om op safe te spelen en dus werd er gekozen voor Catalonië.

Bernie Ecclestone liet de beslissing of de eerste F1-wedstrijd én de trainingen zouden doorgaan over aan de kroonprins van Bahrein, ZKH Salman bin Hamad al-Khalifa. “Want de kroonprins zit daar wel en ik niet, en dus ik heb geen idee” zei Ecclestone.

De koninklijke familie zei “nee”, en daarmee heeft de F1-organisatie 40 miljard euro aan startgelden die ze anders kwijt waren bespaard. De beslissing moest snel vallen want vervoer van het racemateriaal naar de Perzische Golf gaat per zeeschip en kost al bijna een week.

Dit weekend werden de derde reeks testritten in de Formule Een gereden op het circuit van Barcelona. Er werd nat en droog gereden op de laatste dag. Mercedes’ Nico Rosberg was het snelst op dag drie, Vettel op de eerste twee dagen.

Op het circuit van Barcelona hebben de piloten uit de F1 gelegenheid gekregen om een ‘natte bandentest’ te doen. Ook is er weer geoefend met het KERS-systeem en de verstelbare achtervleugel. ’s Morgens was het koud en nat en dat gaf gelegenheid alle nieuwe banden nog eens goed te proberen.

Op de derde dag zette Nico Rosberg de snelste tijd neer. “Het was spannend om vanmorgen met de intermediates te rijden, maar de warming-up is link, we hebben zeker een beter begrip van de banden gekregen,” zei de Mercedes-piloot. “In onze lange ritten van vanmiddag zat ook wat voorbereidend werk betreft de aërodynamica voor onze volgende verbeteringen voordat we op het einde van de dag reden met de nieuwe benzinebesparende banden hebben gereden. We hebben flink wat vooruitgang geboekt met begrijpen hoe de wagen en de banden werken, en de betrouwbaarheid staat opnieuw als een huis.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top