Ga naar hoofdinhoud

Coureurs Formule 1 willen hoofdbescherming en betere banden

Formule 1. De coureurs in de Formule 1 willen graag betere hoofdbescherming, maar tegelijk ook betere banden om voluit te kunnen gaan.

Formule 1: extra bescherming

De coureurs in de Formule 1 zijn verenigd in een soort vakbond, genaamd de Grand Prix Drivers’ Association. Sinds kort is oud-coureur Alexander Wurz daar de voorzitter van. Wurz reed tussen 1997 en 2007 op en af in de Formule 1 in totaal 69 keer een Grand Prix. Formule 1 Alexander Wurz GettyDe 41-jarige Wurz reed vorig jaar zijn laatste racerondjes in een ander FIA-kampioenschap en de 24 uur van Le Mans.

Hij maakt zich nu sterk voor betere hoofdbescherming voor de coureurs. Vooral naar aanleiding van de dood van Jules Bianchi vorig jaar na een zware crash. Overkoepelend orgaan FIA heeft verschillende ideeën getest en de coureurs lijken eensgezind te zijn over de ‘halo’. Dat is een soort constructie boven en rond de cockpit die onder meer moet beschermen tegen rondvliegend puin.

“Het onderzoek dat de FIA heeft gedaan, was erg grondig en het proces bracht een duidelijke oplossing naar voren. De coureurs vinden nu dat de extra bescherming uiterlijk in 2017 moet worden aangebracht. Ik hoop dat het invoeren van de extra hoofdbescherming een formaliteit is.”

Een voorspelling voor het komend seizoen Formule 1 doen? Hamilton is bij bookmaker 888sport met een notering van 1,40 favoriet voor de titel. Nico Rosberg volgt op 4,00 en Sebastian Vettel op 4,75. Lees meer: wedden op Formule 1

F1 wil banden met uithoudingsvermogen

Wurz ging ook in op de banden die Pirelli sinds 2011 levert aan de Formule 1. Pirelli levert expres banden die pitstops promoten en dus een element toevoegen aan de race.

Maar Wurz zegt dat de coureurs graag banden willen met meer uithoudingsvermogen. “De coureurs willen graag dat Pirelli banden levert die snel zijn in een bocht en veilig zijn. We willen banden waarmee de coureurs voluit kunnen gaan en alles uit hun race kunnen halen. Precies waar Formule 1 om draait.” Wurz doelt op zogenaamde ‘plakkerige banden’ die dus meer grip hebben. Volgens Wurz zouden de fans dat ook willen zien, blijkt uit peilingen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top