Ga naar hoofdinhoud

Circuit Zandvoort mogelijk terug in Formule 1

Formule 1 nieuws. Het Circuit Zandvoort keert mogelijk na ruim 30 jaar terug in de Formule 1. De gemeente onderzoekt een terugkeer van de Grand Prix van Nederland.

Formule 1 in Zandvoort unaniem in gemeenteraad

De Grand Prix van Nederland werd 30 keer verreden, voor het eerst in 1952 en voor het laatst in 1985. En dat is zonde, vindt de gemeente Zandvoort. De VVD diende een motie in om een terugkeer te onderzoeken en die werd unaniem aangenomen door de gemeenteraad. “Iedereen is er enthousiast over, ook de wethouder. Ik denk dat we het gezamenlijk moeten aanpakken. Overheden en het bedrijfsleven in de regio”, aldus VVD-fractievoorzitter Jerry Kramer.

“Het is een historisch circuit, het zou toch mooi zijn als we weer op de kalender kunnen komen. Ik realiseer me dat het tientallen miljoenen euro’s kost om de Formule 1 terug te halen, maar we moeten zeker de mogelijkheden onderzoeken.”

Eric Weijers, directeur van Circuit Zandvoort, is ook enthousiast. Hij verwacht dat als het doorgaat, dat er in 2019 of 2020 weer Formule 1-bolides op het circuit kunnen rijden. “Simpel gezegd moeten er drie dingen gebeuren. De infrastructuur moet verbeterd worden, het circuit moet worden opgeknapt en aan de financiële eisen van de Formule 1-organisatie moet worden voldaan. En als we dat doen, dan krijgen we weer een Grand Prix in Nederland.”

Lewis Hamilton kan Grand Prix van Nederland meemaken

Vier of vijf jaar is nog een lange tijd. Maar drievoudig en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton (30) zal het nog wel meemaken, als het aan hem ligt. Want hij wil nog een tijdje doorgaan. “Het meest waarschijnlijke is dat ik stop op mijn 37e (in 2022, red.).”

Hamilton wil niet te lang doorgaan in elk geval. “Ik kan me Michael Schumacher nog herinneren. Hij won alles, domineerde iedereen en ging maar door, omdat hij het leuk vond. Ik ben aan het genieten, maar ik wil mijn verblijf in de Formule 1 niet te lang rekken. Elk jaar dat ik doorga, hou ik misschien een jong talent op. Er komt een moment dat ik me daar bewust van word.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top