Ga naar hoofdinhoud

Button stunt in zondvloed van Montreal F1

Jenson Button heeft de bizar verlopen F1 Grand Prix van Montreal gewonnen. De race werd geteisterd door regen en ongelukken. In de laatste ronde kon Button Sebastian Vettel inhalen na te zijn teruggekomen van een 11de plaats.

Vettel op Pole in Montreal

Vettel startte van pole en kon zijn leidersrol de hele race volhouden en ook dit keer profiteerde hij van de Safety Car die meer op de baan leek te zijn dan niet.

Regen, juiste bandenkeuzes die minuten later weer niet de juiste keuze bleken, tactisch verkeerde pitsstops en de regen, daarna hardere regen, en toen zoveel regen dat “je met een kajak door de pitstraat moest varen”, aldus Team Lotus op twitter.

Zondvloed legt GP Montreal stil

De race werd een uur lang stilgelegd. De piloten trokken hun racepakken uit en deelden koekjes uit aan Rihanna en George Lucas in de pits van het Gilles Villeneuve dat meer op het verzonken eiland Atlantis leek dan het Canadese F1-circuit.

Na een uur race ging het verder, Vettel weer voorop, en in de laatste bocht maakte hij een fout en werd het Button dus – wat een odyssee!

Eerst heeft de McLaren-coureur mazzel met zijn intermediates omdat de regen niet erg doorzet en schuift hij rap een paar plekken op; vervolgens wordt hij door Hamilton van de weg gedrukt (zag Button Hamilton niet of zag Hamilton Button niet uit de pitstraat komen?), en mag voor straf een paar plekken terug.

Vervolgens rijdt hij zich weer naar voren en duwt dan Fernando Alonso terloops ook gewoon uit de race – om in de laatste bocht ook nog even Vettel voorbij te gaan. Button één, Vettel twee, en Webber drie. Schumacher verrassend vier.

Vettel had pech… maar ach, wie doet Vettel nou nog iets? Hij staat nog steeds riant bovenaan in het Formule 1 klassement, en eerlijk gezegd begint het na 7 races wel wat te vervelen.

Het gaat hem té makkelijk af en keer op keer profiteert hij van Safety Car situaties en tactische blunders van de andere renstallen – vooral bij Ferrari die er sinds de nieuwe chef d’equipe van de strategie een patent op lijkt te hebben.

Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top