Valtteri Bottas start van pole in de F1 GP van Rusland

Voorspellingen Formule 1 GP van Rusland
Weddenschappen F1

Valtteri Bottas start morgen van pole tijdens de Grote Prijs van Rusland die in Sotsji wordt verreden. De Fin van Mercedes reed een ronde die 0,145 seconde sneller was dan die van Mercedes -collega Lewis Hamilton. De Brit die leider in in het Formule 1 klassement pakte de tweede plek.

Sebastian Vettel start van de derde plaats. De Duitser van Ferrari, die tweede in het WK-klassement staat, heeft veertig punten goed te maken op op Hamilton. Max Verstappen start helemaal achterin vanwege een straf voor het plaatsen van weer nieuwe motor.

Wie zijn de favorieten in Sotsji en wat noteren de bookmakers?

Formule 1 Grand Prix Rusland 2018

Max Verstappen reed nog de derde tijd in de eerste kwalificatiesessie (achter Hamilton en Bottas), maar besloot om in Q2 niet meer te starten. Hij moest toch al achterin starten vanwege een motorwissel waarmee Red Bull nu het maximale aantal toegestane nieuwe motoren per jaar heeft overschreden.

Vrije bandenkeuze

Ook de Australische teamgenoot, Daniel Ricciardo, kampt met hetzelfde probleem en zal eveneens vanuit de achterhoede starten. Daarmee hebben de Red Bulls het voordeel van een vrije bandenkeuze. Coureurs die wél van start gaan in de Q2 moeten namelijk op precies diezelfde banden starten tijdens de race.

Max Verstappen vs Ricciardo

Voor Verstappen wordt de Formule 1 race in Sotsji dus niet alleen maar een enorme inhaalrace, maar ook een duel met zijn teamgenoot Ricciardo die net als hij zo ver mogelijk naar voren wil rijden.

Het ligt niet voor de hand dat de Red Bull coureurs zullen proberen elkaar te hinderen om in te halen, maar het kan er wel lastiger door worden doordat ze gelijk op zullen gaan qua snelheid en de drang om naar een podiumplek te rijden.

Wedden op Max Verstappen GP Duitsland Formule 1 goksites GettyPodiumplek mogelijk

Winst voor Verstappen is niet echt iets dat in de verwachting ligt wanneer je helemaal van achter moet komen, maar met een beetje geluk en wat pech voor andere coureurs is een podiumplek is mogelijk.

Bovendien krijgt Max een hele goede kans om een snelste rondetijd in de GP van Rusland te rijden op het moment dat hij alle langzamere teams achter zich heeft gelaten en hij het gat naar de Mercedessen en Ferrari’s gaat dichtrijden.

Podium GP Rusland: Mercedes en Ferrari

Lewis Hamilton reed in de eerdere vrije trainingen en Q1 nog de snelste tijd, maar hij verloor de pole aan Bottas doordat hij bij beide pogingen fouten maakte. Vermoedelijk zal Hamilton tijdens de race minder last hebben van dit soort stuurfoutjes.

Het podium zal verdeeld worden tussen Mercedes en Ferrari. Doordat de Red Bulls helemaal van achteren moeten komen, is de kans vrij klein dat het team zich in deze strijd kan mengen.

Formule 1 circuit Sotsji

Het Formule 1 circuit in Sotsji, de Autodrome Sochi, is 5,848 km lang en er worden 53 roonden gereden. De race is in totaal 309.745 km lang. Een ronde telt 18 bochten, waarvan 12 rechts- en 6 linksom.

De snelste rondetijd staat op naam van Kimi Räikkönen die in 2017 1:36.844 ervoor nodig had. De Formule 1 Grand Prix in Rusland begint zondag om 13.10 uur.

Favorieten F1 Rusland

Wedden op Formule 1? Een podiumplek en de snelste rondetijd zijn de grootste cadeaus die Max Verstappen kan verwachten op zijn verjaardag. Winst in Sotsji is eigenlijk uitgesloten maar een race kan raar lopen.

Als Max wint, levert je dat 126.00 keer je inzet op. De podiumplek 1-3 als verjaardagscadeau voor Max noteert ook nog een dikke 7.00 bij bookmaker Mr Green.

Hamilton is uiteraard de metersdikke favoriet met 1.72 en Vettel komt er vanaf met odds van 5.50 en moet er volgens de bookmakers op rekenen dat Bottas voluit profiteert van zijn pole met een winstkans van 3.00.

Winst voor een van de Ferrari-coureurs noteert 4.75 en als een Red Bull als eerste langs de geblokte vlag komt pak je odds van 61.00. Als Max verstappen tijdens de race de snelste rondetijd klokt, ontvang je 5.00 voor elke ingezette euro.