Ga naar hoofdinhoud

Alonso Vettel of Webber F1 kampioen

Laatste nieuws formule 1. Zal de wereldkampioen formule 1 uit de stal van Red Bull komen of uit het team Ferrari. Alonso zal zijn uiterste doen om in het donker te winnen van Webber en Vettel op het circuit Abu Dhabi.

De Red Bulls hebben een geweldige race gereden in Brazilië. Daar is iedereen het over eens. Ze pakten de monteurstitel, en gezien de relatief korte tijd dat Red Bull in de F1-wereld meedraait, is dat een bijzondere prestatie.

Red Bull heeft bovendien ook kans de Formule 1 wereldkampioen van 2010 te leveren. Zowel Vettel als Webber zijn in de race. Red Bull zegt geen teamorders te zullen geven, maar teambaas Horner heeft wel gezegd dat hij ervan uitgaat dat zijn jongens zullen doen wat het beste is voor het team. Er is dus weldegelijk over gesproken.

Zo zou de een de ander kunnen helpen, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat de snelste zijn voorsprong kan vergroten. Hoe dat werkt zagen we op het lastige circuit van Interlagos waar Alonso de grootste moeite had om twee wagens in te halen waardoor de Red Bulls van hem weg konden rijden en hij het gat niet meer kon dichtrijden.

De race op het circuit van Yas Marina in Abu Dhabi wordt laat gereden. Om 17:00 locale tijd is de start, en 35 minuten later de zonsondergang. De race wordt deels in het donker gereden met straatverlichting. Kijkend naar races die in het donker werden gereden of eindigden, zien we dat Alonso het beste presteert. Wie wordt er kampions? Wedden op Formule 1

Voor 2008 werd er niet in het donker gereden, de Formule 1 nachtrace in Singapore was iets nieuws, en Alonso haalde er als enige drie keer het podium. In 2008 en 2010 won hij, in 2009 werd hij 3e na vertrek vanaf plaats 12. In de race in Korea die vorige maand na vertraging in het schemer eindigde, sloeg hij in de laatste momenten van de race hard toe en won.

Desalniettemin wonnen de Red Bulls vorig jaar: Vettel 1, Webber 2. Ook toen eindigde de race in het donker. Alonso werd 12e .

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top