Ga naar hoofdinhoud

Zuiderduin Masters 2013 BDO darten met Wesley Harms en Jeffrey Zwaan

Zuiderduin Masters 2013 – BDO darten. Vandaag, 6 december om 19.30 uur, begint het Zuiderduin Masters Dartstoernooi, het belangrijkste BDO darts-evenement dat in ons land wordt gehouden. Met Wesley Harms, en Jeffrey de Zwaan. Scott Waites en Stephen Bunting zijn beide favoriet voor de titel en Wesley Harms wordt onder de grote kanshebbers gerekend. Bij de dames kan Sharon Prins opnieuw hoge ogen gaan gooien.

Opstapje naar Lakeside Darts 2014

Het Zuiderduin Masters Dartstoernooi in Egmond aan Zee wordt gezien als het belangrijkste opstapje naar de Lakeside Darts dat 4-12 januari 2014 wordt gespeeld. Inmiddels is het Zuiderduin Masters toe aan zijn de twaalfde editie Het wordt nog wel even spannend of alle Engelse deelnemers ook allemaal op tijd arriveren, want vanwege de Sinterklaasstorm waren er zowel in Engeland als op Schiphol de nodige problemen met het luchtverkeer. Maar het lijkt erop dat iedereen het haalt en dat het toernooi vanavond om 19.30 uur voor iedereen van start kan gaan.

Deelnemers Zuiderduin Masters 2013

Onder de Engelse deelnemers zijn Tony O’Shea, Darryl Fitton, Stephen Bunting, Martin Adams, Lakeside-kampioen Scott Waites, Robbie Green, Ross Montgomery en Richie George. De Nederlandse delegatie bestaat uit o.a. Wesley Harms, Remco van Eijden, Benito van de Pas, Jan Dekker, Sharon Prins en Jeffrey de Zwaan. Christian Kist heeft zich niet geplaatst. Dekker speelt in de laatste wedstrijd van de avond tegen Scott Mitchel. Omdat zijn sponsor ermee ophoudt, heeft Dekker nu de vrijheid om de BDO te verlaten. Zelfs sluit hij een overstap naar de PDC niet uit.

Raymond van Barneveld won drie keer

In het verleden werd het het Zuiderduin Masters drie keer gewonnen door Raymond van Barneveld, in de tijd hij nog bij de BDO speelde. In een interview bij RTV-Noord vertelde hij dat hij veel verwacht van Jeffrey de Zwaan, een aanstormend dartstalent van nog maar zeventien jaar oud. Ook Wesley Harms schat hij hoog in, want “uit het niets twee maal achter elkaar in een finale staan, dat kan geen toeval zijn,” aldus ‘Barney’. Dat Harms geen eendagsvlieg is blijkt ook wel omdat hij de WDF World Cup 2013 won. Van Christian Kist verwacht Barney wat minder, ook al won Kist twee jaar terug de Lakeside. “Er zit geen constantheid in,” gaf van Barneveld aan.

BDO kweekvijver

De BDO staat de laatste jaren vooral bekend als het kikkerbadje van de dartswereld. Bij de BDO leer je darten en wie dat eenmaal onder de knie heeft, stapt over naar de PDC waar om het grote geld wordt gedart. Goed, de Lakeside heeft natuurlijk wél een riante prijzenpot, en zo zijn er nog een aantal toernooien waar best wel leuke prijzen te winnen zijn, maar het was de afgelopen jaren niet genoeg om alle goede BDO-darters aan boord te houden.

BDO World Trophy nieuw toernooi

Daarom wordt er een nieuw toernooi aan de BDO-kalender toegevoegd, de BDO World Trophy dat in de schitterende Tower Ballroom van de Blackpool Tower wordt gehouden, van 4 t/m 9 februari 2014, direct na de Dutch Open (1 t/m3 februari). Er doen 64 deelnemers aan mee, waaronder Scott Waites, Stephen Bunting en namens Nederland in ieder geval Jan Dekker. Er zit £100,000 aan Britse ponden in de prijzenpot – waarmee het na het Lakeside darten het grootste toernooi van de BDO wordt. De BDO heeft aangekondigd om nog een aantal van dergelijke, goedbetaalde toernooien toe te voegen.

Programma Zuiderduin Masters

6 december 2013

Groep G: Danny Noppert (NED) – Darryl Fitton (ENG)
Groep B: Rilana Erades (NED) – Anast. Dobromyslova (RUS)
Groep A: Martin Adams (ENG) – Jim Widmayer (USA)
Groep H: James Wilson (ENG) – Rick Hofstra (NED)
Groep A: Pascol Pouw (NED) – Bryan Coenderaerts (BEL)
Groep C: Michel van der Horst (NED) – Scott Waites (ENG)
Groep B: Kevin Doets (NED) -Berry van Peer (NED)
Groep E: Yordi Meeuwisse (NED) – Ross Montgomery (SCO)
Groep F: Jeffrey de Zwaan (NED) – Gary Robson (ENG)
Groep A: Sharon Prins (NED) – Trina Gulliver (ENG)
Groep B: Martin Atkins (ENG) – Remco van Eijden (NED)
Groep D: Scott Mitchell (ENG) – Jan Dekker (NED)

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top