Ga naar hoofdinhoud

BDO World Trophy darts: kwalificatieronde vrouwen met Tamara Schuur

BDO World Trophy 2014 – darten. Deze week wordt er in het Engelse Blackpool gedart om de BDO World Trophy. Met o.a. Jan Dekker, Scott Waites, Tony O’Shea, Alan ‘Chuck’ Norris, Remco van Eijden, Trina Gulliver en Aileen de Graaf. Vandaag gaat het toernooi van start met de qualifiers voor de dames.

De BDO World Trophy is een nieuw belangrijk open dartstoernooi en wordt gesponsord door de Daily Mirror. En dat betekent dat er een prijzenpot van £ 115.000,00 is, waarmee het in grootte meteen na de Lakeside komt. Het wordt gehouden in de Blackpool Tower van 4 t/m 9 februari 2014.

Knock out darts toernooi

De BDO World Trophy is een Open knockout-toernooi dus ook amateurs kunnen in aanmerking komen voor deelname: er zijn vier plekken voor qualifiers die zich weten te plaatsen. Er doen in totaal 32 mannen mee. De winnaars van de Lakeside darts en de Winmau Masters én de zestien professionals die het hoogst op de BDO-ranglijst staan. Er zijn acht internationale spelers uitgenodigd die namens de VS, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië, Oost-Europa, West-Europa, Azië en Scandinavië plus de Baltische landen meedoen. Er zijn twee Wildcard spelers, waaronder Andy Fordham.

Vrouwentoernooi darten

Natuurlijk is er ook een vrouwentoernooi en zij mogen nadat de kwalificaties achter de rug zijn, op donderdag als eerste spelen – ook omdat de Lakeside-damesfinale van dit jaar op de BBC zo ontzettend goed werd bekeken. De winnaars van de Lakeside darts en de Winmau Masters plaatsen zich direct en de acht beste dames van de BDO. Verder zijn er twee wildcards, en kunnen vier vrouwen zich plaatsen als qualifier. Afgelopen weekend won Aileen de Graaf de Dutch Open Darts in Nederland en zij behoort dan ook in Blackpool tot de favorieten.

Tamara Schuur

Vandaag is het eerst de beurt aan de dames die zich willen kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Morgen is de beurt aan de heren. Deze kwalificatieronden beginnen om twaalf uur ’s middags lokale tijd en aan het einde van de dag zijn er vier qualifiers over. Aan de qualifiers bij de dames doen Tamara Schuur en Anneke Kuijten mee namens Nederland. Tamara Schuur speelt haar eerste wedstrijd tegen Erica Lewis-Williams en Anneke Kuijten kreeg een Bye voor de eerste ronde. Vanavond weten we of zij zich plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top