Ga naar hoofdinhoud

BDO World Trophy darts 2014 met o.a. Alan Norris – Andy Fordham

BDO World Trophy – darten. Vandaag wordt de eerste ronde gespeeld in het nieuwe BDO-dartstoernooi de World Trophy. Jeroen Geerdink, Sharon Prins, Remco Van Eijden, Wesley Harms en Jan Dekker spelen vandaag hun eerste ronde. James Wilson is favoriet om de eerste World Trophy te winnen, maar ook de kansen van Wesley Harms worden hoog ingeschat.

Het BDO World Trophy dartstoernooi begon twee dagen geleden met een kwalificatietoernooi voor vrouwen en gisteren een zelfde toernooi voor de mannen. Het is een open toernooi, dus kon iedereen, ook amateurs, die aan de BDO-regels voldoen, zich inschrijven.

Tamara Schuur en Jimmy Hendriks gestrand

Bij de heren deden er gisteren 260 darters mee om een van de vier qualifier-tickets te bemachtigen. Onder hen tal van Nederlanders, zoals Jimmy Hendriks, Wouter Vaes en Mark Oosterhuis. Hendriks bleef steken in de achtste finales van het kwalificatietoernooi. Bij de dames deden Tamara Schuur, Sharon Roosen en Anneke Kuijten een poging om door te dringen tot het hoofdtoernooi, maar ook zij strandden.

Bij de dames hebben Dee Bateman, Casey Gallagher, Sue Gulliver en Rachna David zich voor de BDO World Trophy geplaatst. Bij de heren zijn dat Dave Prins, Lee Williams, Robert Rickwood and Michael Haynes.

Programma BDO World Trophy 2014

eerste ronde – donderdag 6 februari
19.30 – (1) Deta Hedman (Eng) vs Casey Gallagher (Q1)
20.00 – (16) Jim Williams (Wal) vs Scott Waites (Eng)
20.30 – (9) Gary Robson vs Jeroen Geerdink (Neth)
21.00 – (8) Irina Armstrong (Ger) vs Sue Gulliver (Q2)
21.30 – (8) Tony O’Shea (Eng) vs Jim Widmayer (USA)
22.00 – (1) Alan Norris vs Andy Fordham (Eng)
22.30 – (4) Rachel Brooks (Eng) vs Sharon Prins (Neth)
23.00 – (12) Ross Montgomery (Scot) vs Mike Day (NZ)
23.30 – (5) Remco Van Eijden (Neth) vs Wesley Harms (Neth)
00.00 – (5) Anastasia Dobromyslova (Rus) vs Lorraine Winstanley (Eng)
00.30 – (14) Paul Jennings (Eng) vs Aiba Kustuya (Japan)
01.00 – (4) Jan Dekker (Neth) – Lee Williams (Q3)

Eerste ronde in twee dagen

De dag begint met een wedstrijd tussen twee dames. De als eerste geplaatste Deta Hedman speelt tegen qualifier Sue Gulliver. In totaal worden er vandaag vier wedstrijden uit het vrouwentoernooi gespeeld die steeds worden afgewisseld door twee partijen bij de heren. In de eerste ronde spelen de dames om ‘Best of 7 legs’ en de heren om ‘Best of 11 Legs’. De eerste ronde is verdeeld over twee dagen.

Vier Nederlanders vandaag

Er staan vandaag vier landgenoten aan de oche, één dame en drie heren. Van hen bijt Jeroen Geerdink het spits af in zijn eerste partij waarin hij tegen de als negende geplaatste Gary Robson speelt. Daarna speelt Sharon Prins haar eerste rondepartij tegen de Engelse Rachel Brooks. Remco Van Eijden tegen Wesley Harms. In de laatste partij van de avond neemt Jan Dekker het op tegen qualifier Michael Haynes.

Alan Norris – Andy Fordham

Een van de wedstrijden waar veel dartsfans naar uitkijken is die tussen Alan ‘Chuck’ Norris en dartslegende Andy Fordham. Alan Norris maakte afgelopen maand een hele sterke indruk op het BDO-WK darts. Andy Fordham, die in 2004 de Lakeside won, kreeg te maken met ernstige gezondheidsproblemen vanwege overgewicht. Hij lag lang in het ziekenhuis, viel ruim honderd kilo af, maar zijn oude niveau haalde hij niet meer.

Fordham speelde de afgelopen jaren bij de PDC waar zijn carrière verder in het slop raakte. Sinds begin dit jaar speelt hij weer in de BDO en de organisatie besloot hem meteen een wildcard voor de BDO World Trophy cadeau te doen. Bookmaker Bwin noteert 1,15 voor Norris en 4,75 voor Fordham.

Remco van Eijden – Wesley Harms

Remco Van Eijden speelt vanavond dus tegen Wesley Harms die door Bwin als vijfde wordt geplaatst als het gaat om het winnen van dit BDO World Trophy darts toernooi met een notering van 13,00. James Wilson is favoriet en noteert 3,50. In de match van vanavond is Harms favoriet met odds van 1,35 tegenover de 2,95 die voor van Eijden worden genoteerd door Bwin.

Wedden op BDO World Trophy 2014 darten

Bookmaker Bwin biedt je de beste noteringen en wedden op darts maakt de wedstrijden voor jou nog veel spannender! Probeer ook eens live wedden op sport; zet in gedurende de wedstrijd en pak de meest scherpe odds.
Advertorial

Bwin

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top