Ga naar hoofdinhoud

World Series of Darts Finals: Michael van Gerwen wint weer

Darten – World Series of Darts Finals. Michael van Gerwen is ongenaakbaar. De Brabander won ook dit prestigieuze toernooi in Glasgow.

World Series of Darts Finals – Michael van Gerwen

De beste darters van de PDC stonden tegenover elkaar in Glasgow voor de eerste editie van de World Series of Darts Finals. Michael van Gerwen was na zijn zege in de Grand Slam of Darts de te kloppen man. Maar dat zou niemand lukken. Raymond van Barneveld maakte het Van Gerwen moeilijk in de kwartfinale, maar Van Gerwens enorme gemiddelde van 106.42 was Barney te machtig.

Phil Taylor verliest van Peter Wright

In de halve finale tegen Adrian Lewis deed Mighty Mike daar nog een schepje bovenop: 108.00. Iedereen verwachtte een finale tussen Van Gerwen en Phil Taylor, maar daar stak de lokale favoriet een stokje voor. De Schot Peter Wright, die dus in eigen land gooide, versloeg Taylor verrassend in de halve finale met 11-9.

Peter Wright verrast bijna Michael van Gerwen

En in de finale leek Wright, nummer vier van de wereld, ook Michael van Gerwen te gaan verrassen. Na een 4-0 achterstand knokte Wright zich terug door vijf legs op rij te winnen. Onder luide aanmoediging van het publiek kwam hij zelfs tot een 10-9 voorsprong. Bij 11 legs zou het afgelopen zijn.

Maar in zijn eigen leg gooide Van Gerwen 129 uit en in de beslissende leg wist hij Wright te breken, waardoor hij met 11-10 het toernooi won. Het totaal aantal gewonnen toernooien voor Van Gerwen dit jaar komt hiermee op 18.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top