Ga naar hoofdinhoud

Uitslagen World Grand Prix: finale Michael van Gerwen – Robert Thornton live

UPDATE – uitslagen darts. De World Grand Prix finale 2015 gaat vanavond tussen Michael van Gerwen en Robert Thornton. Mighty Mike versloeg gisteren in de halve finale Mark Webster met 4-1 en Robert Thornton was in zijn partij tegen Mensur Suljovic te sterk met 4-2.

De finale van het World Grand Prix begint om 21.30 uur en Michael van Gerwen is met een notering van 1,18 de grote favoriet bij de bookmakers. Winst van Thornton levert 5,00 per ingezette euro op. De WGP finale is gratis live stream te volgen.

World Grand Prix 2015 halve finales – darten. Vanavond rond 21:30 uur speelt Michael van Gerwen in de halve finale van de World Grand Prix tegen Mark Webster. De andere partij gaat tussen Robert Thornton en Mensur Suljovic.

World Grand Prix 2015 halve finales

Donderdag waren er drie Nederlanders present in de kwartfinales. Vincent van der Voort kon het echter niet bolwerken tegen Suljovic (3-1), die de derde en vierde set won via 3-0 in legs. De Purmerender miste te veel dubbels en wond zich daar zo over op, dat het ook zijn scorend vermogen aantastte.

Jelle Klaasen had na een knappe comeback alle kans om te winnen van Mark Webster. Via een elfdarter bracht Klaasen de stand op 2-2 in sets en 2-2 in legs, maar in de slotleg ging Webster er al snel vandoor, toen de Nederlander vijf openingsdubbels miste. Op de World Grand Prix wordt pas vanaf 501 afgeteld, als een darter een dubbel raakt. Ook uitgooien moet uiteraard via een dubbel.

Michael van Gerwen – Mark Webster

Titelhouder Mighty Mike drong dus wel door tot de laatste vier. De Brabander deed dat via een uiterst soepele 3-0 zege op Jamie Lewis. Alleen in de derde set sputterde Lewis wat tegen. Van Gerwen maakte daar korte metten mee, via een weergaloze finish van 160 in de slotleg.

Elke ronde wat sterker en taaier worden, dat is hoe kampioenen hun toernooien winnen. Michael van Gerwen heeft in de afgelopen dagen in Dublin laten zien, dat hij die methode als geen ander beheerst. Voor Mark Webster is dat sinds zijn overstap van de bond BDO naar PDC lastiger gebleken. Hij won in 2008 Lakeside, het WK darts van de BDO, maakte vervolgens een prima entree bij de PDC, maar zakte de afgelopen jaren weg.

Mighty Mike favoriet

De 32-jarige Engelsman behoorde in 2010 en 2011 nog tot de laatste vier van het PDC-WK darten. Dit jaar was het feest al over in de tweede ronde, terwijl hij op de darts ranglijst buiten de top dertig staat.

Van Gerwen, 26 jaar, heeft acht van de veertien eerdere duels met Webster gewonnen. Vijf van Websters zeges dateren van voor de doorbraak van Van Gerwen. Zelf heeft “The Spider” sinds 2011 (Player Championships Finals) geen finale meer bereikt van een major.

Programma World Grand Prix

Halve finales, 20:00 tot 23:00 uur

Robert Thornton – Mensur Suljovic
Michael van Gerwen – Mark Webster

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top