Ga naar hoofdinhoud

World Cup of Darts 2013: Taylor en Lewis Houden Titel in Engeland

World Cup of Darts 2013. Adrian Lewis en Phil Taylor hebben hun titel op de World Cup of Darts voor de tweede keer op rij gewonnen. In de finale speelden ze tegen de Belgische broertjes Huybrechts.

Kim en Ronny Huybrechts hadden vooraf aangekondigd dat ze hun prestatie op de World Cup of Darts 2013 aan hun vader wilden opdragen en voor hem een zo goed mogelijk resultaat wilden halen. Darten leerden ze van hem en afgelopen december overleed hij.

Vader Huybrechts moet ongelooflijk trots zijn geweest daar op zijn plekje in de hemel vanwaar hij de verrichtingen van zijn zoons gadesloeg, vooral in de single-wedstrijd in de finale waarin Kim Huybrechts de tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis een 4-0 whitewash gaf. Ronny kwam iets later niet verder dan 4-2 verlies tegen Lewis waardoor de beslissende dubbelpartij niet gespeeld hoefde te worden want Phil Taylor had zijn wedstrijden wel allebei gewonnen. Die versloeg Ronny met 4-0 en Kim met 4-1.

De Belgen bereikten de darts finale na een overwinning op de Finnen wiens team bestond uit Jarkko Komula en Jani Haavisto. De Engelse Lewis en Taylor versloegen het team uit Wales dat bestond Richie Burnett en Mark Webster.

World Cup of Darts 2013 – uitslagen halve finales

Jani Haavisto 1 – 4 Kim Huybrechts
Jarkko Komula 4 – 3 Ronny Huybrechts
Haavisto/Komula (FIN) 0 – 4 Huybrechts/Huybrechts (BEL)
Phil Taylor 4 – 1 Mark Webster
Adrian Lewis 3 – 4 Richie Burnett
Taylor/Lewis (ENG) 4 – 3 Webster/Burnett (WAL)

Geen Nederlanders dus die een rol van betekenis speelden in deze derde editie van de World Cup of Darts. Nederland, dat winnaar werd in de eerste editie van de WCoD speelde slechts een bijrolletje en moest al vroeg in het toernooi erkennen dat Team Finland niet de sterkste was.

Nederland kwam niet ver in het toernooi. In de tweede ronde verloren Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld met 5-3 van Finland en zo werd een van de grootste favorieten al vroegtijdig uitgeschakeld.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top