Ga naar hoofdinhoud

WK Lakeside Darts 2013: Dekker niet naar halve finale

BDO WK Lakeside Darts 2013. Op het Lakeside is Jan Dekker uitgeschakeld door Richie George. We krijgen dus geen ‘All Dutch Final’ dit jaar. Het is nu aan Wesley Harms die vandaag in de halve finale speelt tegen Tony O’Shea om namens Nederland de finale te bereiken.

Dekker verloor maar het scheelde weinig of hij had wel in de halve finale gestaan. Dekker speelde goed en de partij liep dan ook uit op een beslisser. Dekker won zelfs twee van zijn sets met 3-0 en noteerde zelf geen enkele nul. Dekker mocht openen, verloor meteen zijn set aan Richie George en pakte er zelf vervolgens drie op rij.

Vervolgens deed George dat ook en toen de stand 4-4 was volgde de beslissende set en daarin kwam ‘Double Dekker’ te kort. Richie George, zoon van The King of Bling en voormalig wereldkampioen Bobbie George staat bij zijn debuut op het WK Darts in de halve finale. Daar treft hij Scottie 2 Hottie Waites.

Scott Waites speelde in de andere Lakeside kwartfinale en had weinig moeite met outsider Paul Jennings. Waites won met 5-2, vooral omdat zijn dubbels net iets lekkerder liepen dan bij Jennings. Maar liefst vier van de zeven gespeelde sets liepen uit op een decider waarvan Waites en Jennings er elk twee pakten. Voor Jennings waren dat zijn enige sets. Waites dus door naar de halve finale in Frimley Green.

De dames hebben hun halve finale al achter de rug. In de laatste wedstrijd namen Trina Gulliver en de huidige wereldkampioene, de Russische Nastasia Dobromyslova het tegen elkaar op. De Russische won en speelt tegen Lisa Ashton in de finale die vanavond wordt gespeeld.

  • Paul Jennings – Scott Waites 2-5 (1-3) (1-3) (2-3) (2-3) (3-2) (3-2) (0-3
  • Richie George – Jan Dekker 5-4 (3-2) (0-3) (1-3) (1-3) (3-1) (3-1) (3-1) (0-3) (3-1)
  • Trina Gulliver Nastasia Dobromyslova 1-2 (2) (3-2) (1-3) (1-3)

Halve finales heren & finale dames BDO WK Darts

In Frimley Green spelen de laatste vier overgebleven mannen vandaag hun halve finales. Met de winnaars van gisteren, Scott Waites en Richie George in de ene en Tony O’Shea en Wesley Harms treffen elkaar in de andere. Voor de laatste twee betekent het de herhaling van de halve finale van een jaar terug, en toen verloor Harms. Dit jaar hoopt Sparky de boel om te keren en is niet van plan om O’Shea aan zijn eerste wereldtitel te helpen.

Scott Waites, die in de andere partij speelt, begon deze Lakeside als publieksfavoriet en maakt tot nu toe alle verwachtingen waar. Richie George, de debutant, was als vijftiende geplaatst en doet wat waarschijnlijk niemand had verwacht – de beste vier halen. Zijn vader, Bobbie, haalde de finale tweemaal en werd een keer wereldkampioen en zoon Richie zou vanavond al in zijn voetsporen kunnen treden…

Gaat Wesley Harms voor het eerst van zijn leven de halve finale van een WK Darts halen? Zijn tegenstander Tony O’Shea is de favoriet voor de wedstrijd – en Scott Waites nog altijd voor de titel. De dames spelen vanavond om 19.00 uur hun finale. Daarin speelt Anastasia Dobromyslova tegen Lisa Ashton.

Programma Lakesdide Darts – halve finale heren

  • 15:00 Wesley Harms – Tony O’Shea
  • 15:30 Richie George – Scott Waites

Programma Lakesdide Darts – finale dames

  • 19:00 – Dobromyslova – Ashton
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top