WK Darts 2019: Michael van Gerwen heeft titel nodig voor legendestatus

Tips wedden op WK Darts 2019
Voorspellingen darten

Michael van Gerwen is na Phil Taylor de beste darter ooit, daar is op zich bijna iedereen het wel over eens. Kijk naar zijn enorme aantal grote titels, kijk naar zijn gemiddeldes, kijk naar zijn consistentie. Maar kijk niet naar zijn WK-titels, want de Brabander heeft er pas twee. Dat moet de komende weken te Londen veranderen.

Onderstaand de voorbeschouwing met afsluitend de WK Darts wedtips. De odds komen van bookmaker Mr Green.

Michael van Gerwen moet WK Darts winnen

Wil Mighty Mike een van de grootste hoofdstukken in de dartsgeschiedenis schrijven, dan zal hij de komende jaren het aantal wereldkampioenschappen darts moeten opkrikken. Hij is 29 jaar en heeft al meermaals aangegeven niet superlang door te willen spelen.

Van toernooi naar toernooi blijven reizen als vijftigplusser, zoals Taylor en Raymond van Barneveld, dat ziet hij echt niet zitten. Kortom, hij zal meerdere WK’s op rij moeten winnen om niet eeuwig in de schaduw van Taylor te blijven staan.

Gemiddeldes Van Gerwen

In zijn loopbaan heeft Michael van Gerwen 40 WK Darts wedstrijden gespeeld en daarvan won hij er 31. Dat winstpercentage van 77,5 procent ligt ver beneden zijn algemene moyenne. En het gemiddelde in die periode van 99,25 voldoet ook niet aan zijn gouden standaard, want we zijn van de Vlijmenaar gewend altijd en overal boven de honderd uit te komen.

Gary Anderson, ook tweevoudig wereldkampioen darts, heeft een WK-gemiddelde van 99,66. Rob Cross van 102,1 – toegegeven: de titelhouder nam nog maar één keer deel…

WK darts 2019 wedtips: Michael van Gerwen voorspellingen bookmakers | Getty

Oppassen voor Gary Anderson op WK Darts

Wie kan roet in het eten gooien van de WK Darts dromen van Mighty Mike? Van Gerwen is en blijft natuurlijk de grote favoriet, maar Anderson is met name in de majors uitstekend op dreef dit jaar.

Van Gerwen erkent dat als hij zijn hoogste niveau haalt, alleen The Flying Scotsman hem kan bedreigen. In het afgelopen half jaar had Anderson een gemiddelde van 100,3, de beste score na de 102,6 van Van Gerwen.

Cross, Wright, Suljovic

Rob Cross en Peter Wright hadden de nodige ups en downs in 2018, maar ook zij zitten met hun gemiddeldes sinds juni aan de goede kant van de 90. Geleidelijk heeft ook Mensur Suljovic zich bij de top gevoegd: de Oostenrijker heeft zelfs in het afgelopen jaar van de toppers zelfs het hoogste finishpercentage neergezet (44,5%).

Voorspellingen WK Darts 2019

Lees wedden op darts voor meer voorspellingen, informatie over inzetten op darten etc.
Michael van Gerwen staat voor de eindzege bij de bookmakers genoteerd op 2.50. Is dat een aantrekkelijke notering? Eigenlijk niet: dat getal suggereert dat hij veertig procent kans heeft op de titel.

Dan is de 4.33 op Gary Anderson lucratiever. Maar waarom zou Suljovic niet de finale bereiken, zoals hij inmiddels bij diverse majors deed? Gokken op een finaleplek voor de trage speler levert je 9.00 x je inleg op bij een goede voorspelling.