WK Darts 2019: Michael van Gerwen treft lastige klant

Het WK Darts gaat na de kerstbreak vandaag weer verder. De geplaatste darters vallen met bosjes tegelijk uit het toernooi weg. Van de top twintig zijn er nog maar zeven over, en dat terwijl de derde ronde nog niet eens helemaal is afgerond.

WK Darts 2019

Michael van Gerwen, al vijf jaar de nummer één van de PDC Order of Merit (de ranglijst gebaseerd op het prijzengeld dat de darters in de afgelopen 2 jaar hebben verdiend), is nog wel present en ook de titelhouder Rob Cross zien we weer voor de oche verschijnen. Welke andere geplaatste spelers staan er lekker voor qua vorm en met hun plek in het speelschema?

Rob Cross mazzel speelschema WK Darten

Ongetwijfeld is de onderste helft van het WK Darts speelschema het makkelijkst. Daarmee bedoelen we dat daar vooral spelers te vinden zijn met een lage plek op de ranking. Spelers die bovendien ook weinig ervaring hebben op het WK Darts en ook nog weinig lieten zien op de andere majors van de PDC. En laat dat de helft zijn waarin Rob Cross is gestationeerd…

Cross zal in zijn achtste finale sowieso geen geplaatste speler tegenkomen, en eventueel in de kwartfinale de als tiende geplaatste Michael Smith. In het vierde kwart van het schema is Steve West de hoogstgeplaatste speler en achter hem staat het nummer 22. Ook Benito van de Pas (30) staat in dit segment.

Michael van Gerwen – Adrian Lewis

Maar de grote hoop van Nederland is uiteraard Michael van Gerwen. Hij treft vanavond een lastige klant, namelijk een andere man met twee WK Darts titels achter zijn naam: Adrian Lewis.

Jackpot maakt zijn bijnaam al een paar jaar niet meer waar. Grote prijzen winnen lukt hem sinds het UK Open in 2014 al niet meer. In de jaren daarna pakte hij wel veel finaleplaatsen en halve finaleplekken op de grote toernooien, maar ook dat lukt al dik twee jaar niet meer (op de halve finale World Matchplay 2017 na).

Voorspellingen WK Darts

Wedden op darts? Michael van Gerwen staat voor de winst op 1.18 en Adrian Lewis op 5.00. Mighty Mike heeft zevenmaal op rij gewonnen van Jackpot en won de twee eerdere WK wedstrijden. De waarschijnlijkste uitslag is 4-2 voor Van Gerwen en die levert bij de bookmakers 4.50 x je inleg op.

WK Darts programma vandaag

Middagsessie 13:30 – 17:30
Devon Petersen v Steve West (R3)
Dimitri van den Bergh v Luke Humphries (R3)
Michael Smith v John Henderson (R3)

Avondsessie 20:00 – 00:00
Toni Alcinas v Benito van de Pas (R3)
Gary Anderson v Chris Dobey (R4)
Michael van Gerwen v Adrian Lewis (R4)