Wedtips WK Darts finale Michael van Gerwen – Michael Smith

Weddenschappen WK Darts finale 2019
Voorspellingen Michael van Gerwen

Dartsfans zetten dinsdagavond 1 januari 21:00 uur alles opzij om dé belangrijkste partij van het jaar te zien: de WK Darts finale van Michael van Gerwen tegen Michael Smith.

De twee Michaels strijden om de titel en een dikke hoofdprijs van 500.000 Britse pond. Voor de verliezer ligt er 200.000 pond aan troostgeld klaar. Bovendien worden die bedragen opgeteld bij het totaal voor de ranglijst PDC Order of Merit, die Van Gerwen sowieso zal blijven aanvoeren.

Sterkste spelers van het WK Darts 2019

Er bestaat geen twijfel over dat Michael van Gerwen en Smith tot nu toe ook daadwerkelijk de twee sterkste spelers van het WK Darts zijn. Ze hebben in de voorafgaande rondes geen enkel moment gewankeld. Natuurlijk, ze missen ook wel eens een dubbel, Van Gerwen heeft 5 sets verloren en Smith acht, maar Mighty Mike en Bully Boy zetten zich daar snel overheen en hebben beide een toernooigemiddelde van over de honderd.

Gokken op Michael van Gerwen WK Darts finale favoriet bookmakers | Getty

Het is in een dartswedstrijd altijd belangrijk om zo weinig mogelijk verval toe te laten. Vooral tegen deze twee beulen wordt een dip in niveau direct en hard afgestraft. Want gooi je in een setje een gemiddelde van 90, verwacht dan maar niet dat de ander dan ook zo afdaalt, terwijl dat bij mindere goden wel kan gebeuren.

Michael van Gerwen vs Michael Smith

De WK finalisten illustreerden dat in hun halve finales. Michael Smith speelde negen sets tegen Nathan Aspinall (6-3) en kwam maar in twee daarvan uit op een gemiddelde van onder de honderd: 97,4 en 99,7. Zijn twee beste sets leverden gemiddeldes op van 115 en 118.

Van Gerwen kon daar niet aan tippen, maar daarbij moet gezegd worden dat hij daar tegen Gary Anderson ook niet aan hoefde te tippen. De Schot stond met 4-0 achter en daardoor droop de spanning uit de partij en de adrenaline uit het hoofd van Van Gerwen. In twee van zijn zeven sets bleef hij onder de honderd punten per drie pijlen en de eerste set was met 111 zijn beste.

Nog geen topper getroffen

Een kanttekening: Smith is op het WK Darts 2019 tot nu toe nog niemand uit ‘s werelds top zestien tegengekomen. Maar dat doet niets af aan het feit dat hij in de halve finale de meeste 180’s ooit in die fase van het WK gooide (en ook het hoogste gemiddelde aantal 180’s per leg: 0,472 per leg).

Wedden WK Darts finale Michael van Gerwen

Michael van Gerwen staat bij de bookmakers op 1.25 en Michael Smith op 4.00. Dat lijkt een onderschatting van Bully Boy. We tippen dat de Engelsman in deze ‘first to 7 sets’ partij minstens vier sets gaat winnen. De +3,5 set handicap weddenschap op Smith levert je 1.62 x je inleg op. Zie voor meer tips Wedden op darts finale 2019.

+3.5 set handicap Smith voor 1.62 x je inzet