Ga naar hoofdinhoud

Winstantley wint van Bunting BDO Lakeside

Jan Dekker speelt zijn halve finale op het BDO Lakeside tegen Dean Winstantley, die zijn kwartfinale van Stephen Bunting won met 1-5. Bij de dames werd de finale gespeeld en Trina Gulliver kwam als winnares uit de bus.

Dean Winstanley haalt zo’n 73% van zijn doubles, tijdens dit toernooi, en dat is hoog.

In tweede set gooien beiden een gemiddelde van net in de 80, in derde set gaat dat omhoog naar in de 90. Stephen Bunting scoort de meeste 180’s in deze set en de manier waarop hij die afvuurt is spectaculair om te zien: ze vliegen met enorme snelheid op het bord af, heel gooit heel vlug achter elkaar, en de derde pijl volgt met minimale tussentijd op de twee voorgaande. Bunting wéét gewoon dat het een 180 wordt! Maar het is niet genoeg want Bunting heeft moeite met doubles. En doubles is nou precies de specialiteit van Winstanley.

Voor de pauze gooit Winstanley een 12-darter en de stand is 1-3, de eerste game na de pauze een 11-darter. Winstanley maakt er 1-4 van… Bunting moet alles geven en gaat voor een 180 die meteen met een 180 van Winstanley beantwoord wordt om de druk erop te zetten. En met succes want het wordt 1-5: Dean Winstanley is door naar de halve finale. (2-3, 3-2, 0-3, 2-3, 0-3, 2-3)

Inmiddels speelden de dames vandaag hun finale gisteren al. De uit Wales afkomstige Rhian Edwards speelde tegen de 8-voudig Lakeside-winnares Trina Gulliver. Rhian Edwards weet in de eerste set op een 1-0 voorsprong te komen, maar de volgende twee zijn voor Trina Gulliver die de eerste set op haar naam zet na 3-1.

In set twee komt Edwards terug naar 1-1 met een geweldige 106-finish. Gulliver pakt de volgende leg via een 100-finish opT20, 20 en D10 en maakt er 2-1 van. De volgende leg wordt een close finish met beide dames op 40, Edwards mist, en Trina prikt haar pijlen in de 20 en de D10. Gulliver wint met 3-1, en ze is opnieuw BDO wereldkampioen darts.

Zaterdag 8 januari halve finales Lakeside – Nederlandse tijd:

  • 15:30 Martin Adams – Martin Phillips
  • 17:30 Jan Dekker – Dean Winstanley
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top