Ga naar hoofdinhoud

Winmau World Masters darts: geen Nederlanders in halve finales

Darts, Winmau World Masters. Zaterdag zijn de laatste drie Nederlanders op de Winmau World Masters uitgeschakeld. Zondag worden in de Hull City Hall (Engeland) de kwart, halve en hele eindstrijd gespeeld.

Jeffrey de Zwaan verliest van Glen Durrant

Jeffrey de Zwaan had weinig in te brengen tegen Glen Durrant en pakte geen enkele set: 3-0. Remco van Eijden legde het af tegen Alan Norris met 3-1, terwijl Willem Mandigers met dezelfde cijfers onderuit ging tegen Gary Robson.

Martin Adams wint met 3-2 van Nick Kenny

De fraaiste partij van de dag was de laatste, te weten Nick Kenny uit Wales tegen Martin Adams uit Engeland. Laatstgenoemde, vanwege zijn ietwat smoezelige baard “Wolfie” genoemd, heeft de Winmau World Masters reeds driemaal gewonnen. Wolfie blijft de bond BDO trouw, alhoewel zijn niveau vermoedelijk hoog genoeg is om veel meer geld te verdienen bij de andere bond PDC.

De jonge Welshman, die dit jaar vooral jeugdtoernooien speelde, had in de vorige rondes gewonnen van Tony O’Shea, Ted Hankey en Scott Waites. Wolfie was dus gewaarschuwd, maar kon niet verhinderen dat Kenny via prachtige finishes van 156 en 115 de eerste set greep. In de vijfde set kreeg Kenny zelfs vijf matchdarts. Uiteindelijk won de ervaren Adams van het talent met 3-2.

Aan dit toernooi deden maar liefst 512 darters mee. Na een paar kwalificatieronden werden 16 groepswinnaars gekoppeld aan zestien geplaatste spelers. Van die kwalificanten is nu alleen Mark McGeeney nog over. Hij versloeg in de achtste finale de enige niet-Europeaan bij de laatste 32, de Japanner Seigo Asada.

Asada kwam op 2-0 in sets tegen McGeeney en werd nadat de Engelsman de stand gelijktrok en in de slotset op voorsprong kwam, gered door een stroomuitval. De spelers mochten de kleedkamers opzoeken. Zodra ze weer voor de oche stonden, hoefde McGeeney alleen nog 78 uit te gooien en deed dat ook.

In de halve finale van het damestoernooi verloor Aileen de Graaf met 2-4 van Anastasia Dobromyslova.

Kwartfinale Winmau World Masters

start 15:00 uur Nederlandse tijd. Best of five sets.

  • 15.00 Mark McGeeney-ENG – Martin Phillips-WAL (8)
  • 15.30 Glen Durrant-ENG (5) – Scott Mitchell-ENG (4)
  • 16.00 Alan Norris-ENG (3) – Jamie Hughes-ENG (6)
  • 16.30 Gary Robson ENG (10) – Martin Adams – ENG (2)

De halve finales beginnen om 17:00 uur, de finale om 19:30 uur.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top