Ga naar hoofdinhoud

Van Barneveld en Van Gerwen winnen World Cup of Darts

World Cup of Darts 2014. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn in Hamburg winnaar geworden van de World Cup of Darts. Het toernooi, waarin landenteams, bestaande uit twee darters, het tegen elkaar opnemen, werd daarmee voor de tweede keer in de geschiedenis door Nederland gewonnen. In de finale werd afgerekend met de heersende houder van de World Cup Darts.

Phil Taylor en Adrian Lewis geen partij voor Nederland

Phil Taylor en Adrian Lewis speelden namens Engeland en bleken geen partij voor Van Gerwen en Van Barneveld. Ze werden verslagen met 3-0.

“Ik heb van elk moment genoten tijdens dit toernooi en winnen van Engeland is geweldig voor ons en ik denk dat we het hebben verdiend want we werkten zo fantastisch samen als team,” zei Van Gerwen na afloop. “We hebben vandaag echt heel goed gespeeld, vooral tegen België en Ierland in de Doubles games, en vervolgens liepen we in de finale over Engeland met geweldig dartsspel” aldus de wereldkampioen..

Gedurende het hele toernooi was de chemie tussen de twee Nederlanders perfect in balans: als Raymond van Barneveld een steekje liet vallen, maakte Michael het weer goed en als het bij Mighty Mike wat minder liep, was Barney er om het op te vangen.

De Nederlanders begonnen de World Cup Darts tegen de Italianen die met 5-2 verloren. In de volgende ronde wachtten de Spanjaarden die met 2-0 werden verslagen.

Kwartfinale Nederland – België 2-4 4-2 4-0

In de kwartfinale troffen de Nederlanders de Belgische ploeg, bestaande uit de broers Kim en Ronny Huybrechts voor een Lage Landen derby. Van Gerwen speelde tegen Kim Huybrechts en verloor met 2-4. Van Barneveld maakte het goed door Ronny met 4-2 te verslaan waardoor een beslissende doubles moest worden gespeeld. Daarin waren de Nederlanders met 4-0 te sterk.

In de halve finale speelde Nederland tegen Noord-Ierland en opnieuw verloor Van Gerwen zijn enkelpartij. Dolan was met 4-3 te sterk voor de wereldkampioen en andermaal voorkwam Van Barneveld uitschakeling door met 4-0 Michael Mansell te verslaan. In de dubbel wonnen de Nederlanders met 4-0.

Finale Nederland – Engeland 4-0 4-0 4-2

In de finale troffen Barney en Mighty Mike de verdedigende World Cup-kampioenen, Phil Taylor en Adrian Lewis. Dit keer won van Gerwen zijn eerste part, waarin Taylor zijn tegenstander was, met gemak. Het werd 4-0. Raymond van Barneveld won zijn singles van Adrian Lewis eveneens met 4-0. Doordat Michael van Gerwen in de derde Singles match Adrian Lewis met 4-2 versloeg, kwam de stand op 3-0 en was er geen verdere wedstrijd meer nodig. Nederland was winnaar van de World Cup Darts 2014.

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top