Ga naar hoofdinhoud

Uitslagen Winmau World Masters 2015 darten BDO

Winmau World Masters 2015 – darten BDO. Vijf Nederlanders hebben de achtste finale bereikt van het Winmau World Masters, het op één na belangrijkste toernooi van de dartsbond BDO. Morgen keren ze terug in de City Hall van het Engelse Hull.

Donderdag werden er ongelooflijk veel partijen afgewerkt. De deelnemers waren onderverdeeld in zestien groepen en uiteindelijk stroomden de zestien winnaars door naar de tweede ronde. Daar worden ze gekoppeld aan zestien geplaatste spelers. Op die manier waren twee vaderlandse darters al verzekerd van die fase, te weten Wesley Harms (als vijfde geplaatst) en Jeffrey de Graaf (zevende).

Winmau World Masters 2015 BDO

Winmau BDO darts GettyDanny Noppert worstelde zich door groep vijf heen, waar hij in de finaleronde afrekende met Andy Chalmers. Het werd 3-0, de maximale zege dus in dit systeem van best of five sets (en per set best of three legs). Ook Willem Mandigers pakte lekker uit in de finale van groep een, waar hij John Elder terugwees met 3-0.

Voor Richard Veenstra was donderdag eveneens een plezierige speeldag. Hij was in de finale van groep elf te sterk voor landgenoot Patrick Morelissen (3-0). Hij treft in de achtste finale van de Winmau World Masters de enige Belg bij de laatste 32, Geert de Vos (zesde).

Comeback Andy Fordham

Andy Fordham maakte zijn come back in Hull. Eerder in de week was hij succesvol in een kwalificatietoernooi voor de Grand Slam of Darts, zodat hij in november opduikt tussen de sterren in het gemengde toernooi van de BDO en PDC. Fordham groeide in de jaren 90 uit tot een cultfiguur, door zijn enorme lichaamsomvang, vieze baardjes en olijke gedrag. Hij is dik 100 kilo afgevallen. Op het Winmau World Masters is hij uitgespeeld na de 3-0 nederlaag tegen Keita Ono.

4,00 voor je euro bij de bookmakers als Durrant het dartstoernooi wint. 7,50 op Scott Mitchell en 8,00 op Martin Adams. Lees ook: wedden op darten

Glen Durrant favoriet

Morgen komt de als eerste geplaatste Glen Durrant in actie. Hij moet John Norman Jr zien te verslaan. Begin dit jaar bleef Durrant op Lakeside, het officieuze WK darts van de BDO, steken in de halve finale. Hij liet dat toernooi echter een puik niveau zien met gemiddeldes diep in de negentig, soms tegen de honderd aan. Dat zijn cijfers waarmee je ook bij de PDC goede sier kunt maken.

Lakeside-winnaar Scott Mitchell, als derde geplaatst, speelt tegen de Amerikaan Larry Butler. De nummer twee van Lakeside was Martin Adams en “Wolfie” mag proberen de Ier David Concannon aan het huilen te krijgen.

Winmau World Masters wordt uitgezonden op Eurosport.

Tickets voor de finale van het EK Darts winnen? Doe mee aan onze verloting!

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top