Ga naar hoofdinhoud

Stephen Bunting winnaar Lakeside 2014: Alan Norris met 7-4 verslagen

Lakeside 2014 – darten. Het BDO WK Darts is gewonnen door Stephen Bunting. In de finale die gisteren werd gespeeld in de Lakeside Country Club versloeg de Engelse darter zijn landgenoot Alan Norris met 7-4.

Droom Bunting komt uit

De 28-jarige Bunting is hier mee voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen darts geworden. Hij deed voor de achtste keer mee aan het BDO WK Darts dat ook dit jaar weer in de Lakeside Country Club te Frimley Green in het Engelse Surrey werd gespeeld. Met zijn overwinning won Bunting een geldprijs van £100.000.

Bunting stopte hij met werken om zich voor de volle honderd procent op zijn dartscarrière te richten. Dat wierp zijn vruchten al snel af want ‘The Bullet’ begon te winnen. Het afgelopen jaar won hij een flinke rij dartstoernooien. Alleen de Lakeside ontbrak nog op zijn palmares. Bunting noemde zijn overwinning ‘een droom die is uitgekomen’.

Alan Norris stond net als Stephen Bunting voor het eerst van zijn leven in de finale van de Lakeside. Hij begon het toernooi als ongeplaatste speler. De finale bereikte hij na zijn overwinning op de Nederlandse Jan Dekker in de halve finale.

Finale Bunting – Norris 7-4

Norris begon sterk aan de partij en won de eerste set en kwam zo meteen op voorsprong. Bunting pakte hem echter meteen terug met de volgende twee sets. Beide mannen bleven met elkaar in evenwicht tot de stand 3-3. Daarna was het woord aan Bunting die zijn tegenstander gedurende de rest van de partij geen ruimte meer zou bieden om op voorsprong te komen.

Stephen Bunting pakte de volgende drie sets voor de 6-3, waarmee hij de wedstrijd al bijna in zijn zak had. Alan ‘Chuck’ Norris kon nog een set pakken met een 140-uitgooi waardoor Buntings feestje nog even werd uitgesteld. In de volgende set maakte Bunting het wel af. Hij won de finale met 7-4.

Stephen Bunting blijft bij BDO

Na afloop draaide de geruchtenmachine meteen en werd er verkondigd dat Bunting naar de PDC zou gaan overstappen. De BDO ontkrachtte dat meteen: “Stephen Bunting bevestigt tijdens het kampioensdiner dat hij het volgend jaar terugkomt om zijn titel te verdedigen!”

Kist en Van de Pas naar PDC

Christian Kist stapt wél over naar de PDC, evenals Benito van de Pas. Ook Dekker zou volgens geruchten een overstap kunnen maken. Co Stompé daarentegen, maakte eerder dit weekend bekend dat hij de PDC verlaat om terug te keren naar de BDO.

Advertorial

888 Casino

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top