Premier League Darts Rotterdam: wat doen de Nederlanders?

Premier League Darts Rotterdam
Ahoy, woensdag en donderdag 18 + 19 april 2018

Rotterdam maakt zich op voor twee avonden competitie darten. Voor Raymond van Barneveld wordt het de komende weken in de Premier League Darts erop of eronder – morgen speelt hij tegen Michael van Gerwen. Wat zijn de voorspellingen voor deze ronde? De bookmakers hebben zo hun duidelijke favorieten. Onderaan lees je meer over de weddenschappen en onze tips.

Premier League Darts Rotterdam 2018

Na afgelopen week in Sheffield twee maal te hebben verloren, krijgt Van Barneveld deze week een dubbele kans om zich voor eigen publiek te herstellen en de nodige punten te pakken om in de race the blijven voor de play-offs.

Op woensdag kan hij twee punten pakken op Simon Whitlock en donderdag staat Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen op het programma, een All Dutch-klassieker. De Brabander gaat nog altijd stevig aan de leiding in het klassement.

Rotterdam staat dus de komende twee dagen centraal in de strijd om de Premier League Darts. Behalve de reeds geplande wedstrijden van donderdag, zullen in Ahoy ook de wedstrijden worden ingehaald die oorspronkelijk begin maart in Exeter zouden worden gespeeld, maar die werden gecanceld vanwege  sneeuwstorm Emma.

Raymond van Barneveld Rotterdam

Van Barneveld verloor afgelopen week met 2-7 van Peter Wright. Dat kostte hem niet alleen twee punten, maar het hielp ook niet om zijn legsaldo op te krikken. Dat staat nu op -18 terwijl dat van Wright terugliep naar -19.

Darten Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld goksites GettyWright staat nog wel op de onderste rang in het klassement, met evenveel punten (8) als Van Barneveld. Als hij woensdag van Simon Whitlock wint, kan hij op gelijke voet met de Australiër komen qua punten – alleen heeft de Wizard of Oz momenteel een legsaldo van -1.

Barney heeft de overwinning dus net zo hard nodig als een flinke boost van zijn legsaldo om mee te kunnen blijven doen in de race naar de play-offs. Gary Anderson staat in de Premier League Darts momenteel op de vierde plaats met 11 punten, dus de kansen zijn nog niet helemaal verkeken voor de Hagenaar.

Onderling

Whitlock zou niet de allermoeilijkste tegenstander moeten zijn voor de Hagenaar. Ze kwamen elkaar al vaak tegen in hun lange carrière, de teller staat met 17-14 en één gelijkspel in het voordeel van Barney. Wil je wedden op de dartswedstrijd dan zijn de odds gunstig (2.15). Onderaan hierover meer.

Wel verloor de Hagenaar zijn twee laatste matches tegen Whitlock, maar daarvoor won hij zes keer op rij. Whitlock begon de dartscompetitie sterk, maar is inmiddels afgegleden naar de zesde plaats.

Michael van Gerwen Premier League

Van Gerwen speelt op woensdag tegen Peter Wright. Hoewel de Schot de laatste jaren geweldig speelt, lukt het hem toch amper om voorbij MvG te komen. De Head-to-Head tussenstand is 12-2-50 in het voordeel van Mighty Mike.

Wel won Wright in februari zijn Premier League wedstrijd tegen Van Gerwen met 7-5. Maar met de onderste plek in het klassement ziet het er donker uit voor de Schot die zijn punten keihard nodig heeft.

Gary Anderson

Voor Gary Anderson worden het eveneens drie belangrijke wedstrijden in Ahoy waarmee hij zijn plek bij de beste vier moet zien te handhaven. Op woensdag is eerst Michael Smith de tegenstander, de huidige nummer twee van de League Table, gevolgd door Rob Cross, die momenteel derde staat.

Op donderdag wacht nog Daryl Gurney die de vijfde plaats bezet. Met drie overwinningen kan de Schot de tweede plaats overnemen. Verliest hij alles, wordt het lastig om nog bij de beste vier te komen.

Voorspellingen Premier League Darts

De kansen voor Peter Wright liggen ook volgens bookmaker Mr Green niet bijzonder gunstig. De bookie noteert 6.50 voor een overwinning van de Schot terwijl MvG 1.35 heeft staan. Gelijkspel levert zelfs 6.00 per ingezette euro op.

De odds voor Raymond van Barneveld versus Simon Whitlock liggen een stuk dichter bij elkaar, met 2.15 op winst voor Barney en 2.80 voor Whitlock en 4.10 voor de remise. Prima odds ook om in een combinatieweddenschap mee te nemen, bijvoorbeeld met de 1.85 voor Rob Cross in zijn match tegen Gurney. Je komt dan op een totale quotering van 3.98.

Programma Premier League Darts

Night 11 – 18 april
Rotterdam Ahoy

Michael Smith v Gary Anderson
Rob Cross v Daryl Gurney
Raymond van Barneveld v Simon Whitlock
Peter Wright v Michael van Gerwen
Rob Cross v Gary Anderson

Night 12 – 19 april
Rotterdam Ahoy

Simon Whitlock v Michael Smith
Daryl Gurney v Gary Anderson
Rob Cross v Peter Wright
Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld
Daryl Gurney v Simon Whitlock