Ga naar hoofdinhoud

Premier League Darts 2016: Michael van Gerwen tegen James Wade

Premier League Darts 2016. Vanavond speelt Michael van Gerwen te Birmingham tegen James Wade. Raymond van Barneveld vecht in de Premier League Darts voor zijn laatste kansen tegen niet de minste: Gary Anderson.

Nog drie avondjes topdarts, waaronder op 12 mei in Rotterdam, en dan wordt de balans opgemaakt. De spelers in de top vier mogen de play-offs meemaken, de andere vier taaien af en moeten hopen, dat ze in 2017 weer worden uitgenodigd. Koploper Phil Taylor heeft uit dertien partijen 22 punten gehaald en is al zeker van de halve finales. Nummer twee Van Gerwen (20) is al voor 95 procent zeker daarvan. Anderson, Adrian Lewis en Wade knokken om de twee andere tickets.

Raymond van Barneveld – Gary Anderson

Zijn de drie anderen (Van Barneveld, Peter Wright en Robert Thornton) dan al uitgeschakeld? Thornton wel, maar voor Wright en Barney ziet het er hopeloos uit. Zij hebben beide elf punten, zullen dus alles moeten winnen en onderwijl hopen op inzinkingen van de drie mannen boven hen.
Het zal voor Barney al lastig zat worden om de huidige wereldkampioen Anderson te verslaan. De Flying Scotsman is niet spectaculair maar wel solide en won de vier vorige confrontaties met de Hagenaar. En Van Barneveld weet heus wel dat er niet zoveel meer te winnen valt voor hem.

James Wade – Michael van Gerwen

Aan een gelijkspel heeft Mighty Mike genoeg om de play-offs te halen, maar de Brabander wil meer. Hij kan het niet hebben dat Taylor de groepsfase dreigt te winnen (en de lekkere bonus meepikt). Maar om een of andere redenen gaat het vrij moeizaam bij de wereldkampioen van 2014. Hij speelt veel gelijk en won tussendoor van Barney en Thornton met minimale marges (7-5). Vorige week zakte zijn gemiddelde onder de 100 en dat was al heel, heel lang niet meer gebeurd. Wade staat een puntje achter op nummer vier Lewis.

Wedden op Premier League Darts 2016

Bij de match tussen Raymond van Barneveld en Gary Anderson is de Schot de verwachte winnaar en @1.61 is een prima notering. Wellicht gooit Barney een paar mooie finishes; hoogste checkout voor de Hagenaar noteert @2.10 bij 888sport. Bij James Wade versus Michael van Gerwen is gelijkspel interessant geprijsd op @7.00. We voorzien dat Wade niet met vier of meer legs verschil verliest. De +3,5 legs handicap op Wade noteert @1.73.

Programma Premier League of Darts 2016

Donderdag 28 april
Peter Wright – Phil Taylor
Raymond van Barneveld – Gary Anderson
Adrian Lewis – Robert Thornton
James Wade – Michael van Gerwen
Peter Wright – Gary Anderson

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top