Premier League Darts play odds: Michael van Gerwen favoriet

Voorspellingen Premier League of Darts

Donderdag komt de Premier League Darts tot een ontknoping. Nog vier darters maken kans op de titel die de als op één na grootste (na het WK darten) van de PDC wordt beschouwd. Michael van Gerwen speelt in de halve finale tegen wereldkampioen Rob Cross, nadat Michael Smith en Gary Anderson knokken om een plek in de eindstrijd.

Lees verder voor de weddenschappen. Odds komen van bookmaker Mr Green.

Voorspellingen Premier League of Darts

Michael van Gerwen – Rob Cross

Wederom bereikt titelverdediger Michael van Gerwen de play-offs van de Premier League Darts als aanvoerder van de ranglijst na de reguliere speelfase. Uit zestien potjes haalde de Brabander 23 punten, een heel behoorlijk aantal en genoeg om hem voor de zesde keer op rij de bonus als koploper op te laten strijken.

Maar het is van die zes competitiejaren wel zijn op één na zwakste uitslag; in 2015 behaalde hij ook 23 punten maar was zijn legsaldo zwakker dan nu. En dat is het gekke: dat saldo van +43 is juist weer de sterkste van de afgelopen zes edities.

Concurrentie legt het af

De conclusie luidt dat de tweevoudig wereldkampioen darts deze campagne weliswaar iets meer puntjes liet liggen dan hem lief is, maar dat hij zijn overwinningen bij elkaar speelde met comfortabele marges. De afgelopen jaren, tot en met het recente WK, leek het erop dat de concurrentie stapje voor stapje het gat richting Mighty Mike kon dichten. Maar hij heeft weer afstand genomen, niet eens door zelf een hoger niveau aan te tikken, maar omdat de anderen niet in staat zijn om week in week uit gemiddeldes van boven de honderd te werpen.

Michael van Gerwen – Rob Cross

Het debuut van Cross in de Premier League viel een tikje tegen. Hij won maar de helft van zijn partijen, ging tweemaal hard onderuit tegen Van Gerwen en strompelde richting de play-offs met nul zeges in de laatste vijf optredens (driemaal gelijk).

Zijn straf voor het zwakke slotstuk is dat hij als nummer vier is gekoppeld aan nummer één Michael van Gerwen, waar hij vier van de vorige vijf partijen van verloor. Uitzondering was de halve finale op het WK, toen hij wel vijf matchdarts overleefde.

Wedden play odds darts

De halve finale is een ‘best of 19 legs’ (kortom, tien legs halen is het doel) en in de finale gaat het om ‘best of 21 legs’. Michael van Gerwen staat op 1.18 voor de winst en een onverwachte Rob zege van Cross levert je bij de darts bookmakers 5.00 per ingezette euro op.

We verwachten dat niemand wint met een uitslag van 10-5 of beter, dus de tip is dat er minstens zestien legs gespeeld worden. Over 15,5 legs noteert 1.71. Voor de titel staat Van Gerwen op 1.50, Gary Anderson op 4.50, Rob Cross op 8.00 en Michael Smith op 11.00.

Anderson is in prima vorm, dus wil je een hogere notering dan die 1.50, dan is de Flying Scotsman een gokje waard.