Ga naar hoofdinhoud

Noppert en Veenstra achtste finale Winmau World Masters

Winmau World Masters 2015 – darten BDO. Danny Noppert en Richard Veenstral zijn present in de achtste finale van de Winmau World Masters in het Engelse Hull. Drie andere Nederlandse darters werden vrijdag in de tweede ronde uitgeschakeld.

Winmau World Masters

De Winmau World Masters zijn het op één na belangrijkste toernooi van de bond BDO. Naast het herentoernooi is er ook een evenement voor dames en de jeugd. In de categorie jongens was er succes voor Justin van Tergouw, die in de finale afrekende met Joshua Richardson. Eventjes zag het er niet naar uit dat het talent de hoofdprijs zo pakken, maar hij kwam terug van 0-2 en won met 4-2.

Danny Noppert – Thomas Junghans (15:00)

Zaterdag om 15:00 uur treft Noppert de Zwitser Junghans, die verantwoordelijk was voor de eliminatie van Wesley Harms (5): 3-2. Ook Noppert stuurde een geplaatste speler naar huis, te weten Gary Robson (12). De 24-jarige Fries won met 3-1 en behaalde een prima gemiddelde van 93 per drie pijlen.

Junghans kwam met zijn moyenne niet boven 90 uit, net iets minder ook dan Harms. In legs gemeten werd het 6-6, zodat toch van een erg close match gesproken kan worden. Junghans versloeg in de groepsfase ook al een geplaatste speler, namelijk Jim Widmayer (2-0).

1,44 voor je euro bij de bookmakers als Danny Noppert wint. 2,63 op Thomas Junghans. Lees ook: wedden op darten

Richard Veenstra – Scott Waites (19:30)

Veenstra was te sterk voor Geert de Vos (3-2) en mag nu zijn borst natmaken voor Waites, als elfde geplaatst. Hij was twee jaar geleden de winnaar van Lakeside en sloeg vier jaar geleden toe bij de Winmau Masters. Waites had tegen Cody Harris (0-3) een gemiddelde van bijna 95. Dat was lager dan Harris, maar toch pakte hij zes van de acht gespeelde legs. Dat dankte hij onder meer dankzij drie finishes van boven de “ton” (100).

De 24-jarige Veenstra, uit Ossenzijl in Overijssel, was in de groepsfase als elfde geplaatst en verloor in die vier partijen maar een set. Tegen De Vos ging het dus wat moeizamer en wisselde hij flitsende legs (zoals een twaalfdarter met een uitgooi van 113) af met gepruts, zoals in set vier, toen de Belg uitgooide terwijl Veenstra nog op 178 stond.

Live streaming Winmau World Masters

De partijen zijn te zien via Eurosport.

Tickets voor de finale van het EK Darts winnen? Doe mee aan onze verloting!

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top