skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Nederland uitgeschakeld op World Cup of Darts 2013

World Cup of Darts. Van Barneveld en Van Gerwen zijn gisteren uitgeschakeld door de Finnen Jani Haavisto en Jarkko Komula in de achtste finales van het World Cup of Darts landentoernooi. Het werd een avond vol verrassingen.

Nederland was niet het enige team dat zich al automatisch had geplaatst en gisterenavond werd uitgeschakeld bij de laatste 16. Ook Schotland, Australië, Ierland, en Noord-Ierland zijn niet door en het scheelde weinig of Engeland lag er ook uit. Lewis en Taylor konden zich maar net van een plek in de kwartfinale verzekeren in een thriller tegen de Zuid-Afrikanen die ze maar net overleefden met een 5-4 overwinning.

België, met Kim Huybrechts en zijn broer Ronny, is door, Kroatië, Spanje, Japan en Finland gaan dus vandaag verder naar de kwartfinale. Nederland ligt eruit evenals enkele andere favorieten en dit hele landentoernooi nam daarmee een onverwachte wending.

Uitslagen laatste 16 zaterdag 2 februari

Noord-Ierland 4-5 Kroatië
Ierland 3-5 Japan
Wales 5-2 Canada
Australië 1-5 België
Schotland 4-5 Spanje
Engeland 5-4 Zuid-Afrika
Nederland 3-5 Finland
Duitsland 5-2 Polen

In de kwartfinales wordt er door elk team eerst twee keer solo gespeeld in een ‘best of seven legs’ wedstrijd. In het geval dat beide teams winnen, dan wordt er een dubbelpartij gespeeld om te bepalen wie wint. In de halve finale wordt volgens deze zelfde opzet gespeeld. In de finale spelen de teamleden twee maal, tegen beide leden van het andere team.

De kwartfinales gaan om 14.00 uur van start. Het wedstrijdschema ziet er als volgt uit:

Spanje v Wales
Engeland v Japan
Finland v Duitsland

De halve finales en finale worden ’s avonds gespeeld vanaf 20.00. De loting is als volgt:

Engeland/Japan v Spanje/Wales
Finland/Duitsland v België v Kroatië

Back To Top