Voorspellingen World Cup of Darts 2018: Nederland favoriet

Voorspellingen World Cup of Darts 2018

Nederland, deze eeuw een van de grootste dartslanden ter wereld, opent de World Cup of Darts tegen kleinduimpje Gibraltar. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld vormen het vertrouwde Oranjepaar.

Vrijdag 1 juni begint de landencompetitie darten en Nederland komt zaterdag in actie. De finale is zondag 3 juni.

World Cup of Darts 2018 – Nederland

Het is de achtste editie van het evenement en voor de vierde keer op rij is Frankfurt het strijdtoneel voor de koppels uit ’s werelds beste dartslanden. Nederland zette drie van zijn vier finaleplekken om in de titel en staat daarmee één eindzege achter op dartsmekka Engeland. Vorig jaar werd in de ultieme match de verrassende finalist Wales verslagen.

Ditmaal hoort Nederland uiteraard weer tot de topfavorieten, al moet gezegd worden dat Barney een mager 2018 beleeft, zoals de uitschakeling in de groepsfase van de Premier League Darts onderstreept. En het is niet vanzelfsprekend dat de solide en zo ongeveer altijd piekende Mighty Mike hem op sleeptouw neemt.

Vorig jaar schutterde Raymond van Barneveld namelijk tegen de Amerikaan Larry Butter (2-4 verlies) en verloor hij ook van Max Hopp en Mark Webster. Eerlijk is eerlijk, in de slotpartij tegen Gerwyn Price was hij wel bij de les (4-2 winst met een gemiddelde van 101).

Engeland en Schotland

Andere gevaarlijke deelnemers zijn Engeland, dat met wereldkampioen Rob Cross en de wat weggezakte Dave Chisnall aantreedt. Schotland brengt Gary Anderson en Peter Wright op de been. The Flying Scotsman is geleidelijk hersteld van een rugblessure en zit bijna op het topniveau dat hem twee WK darts titels bracht, Wright is na enkele ijzersterke jaren in 2018 erg onbetrouwbaar, mede door gerommel met zijn materiaal.

Favorieten World Cup of Darts

Verder zijn er geen serieuze kanshebbers, of de Aussies Simon Whitlock en Kyle Anderson moeten het op hun heupen krijgen, terwijl voor België dit toernooi te laat (Kim Huybrechts die de stijgende lijn in zijn carrière los moest laten) of juist te vroeg komt (jeugdkampioen Dimitri Van den Bergh moet nog rijpen).

De tips voor het wedden op darts: Nederland is topfavoriet op @1.90, een overwinning van Schotland levert je 3.50 per ingezette euro op en winst Engeland noteert 6.00.