Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen wint Players Championship darts 18

Players Championship darts 18. Michael van Gerwen legde zondag beslag op de achttiende editie van het Players Championship. Hij versloeg de man die zaterdag het zeventiende toernooi in het kader van het Players Championship won: James Wade.

De Engelsman heeft in zeven dagen tijd drie finales gespeeld. Vorig weekend werd hij in de eindstrijd van de World Grand Prix verslagen door Van Gerwen, zaterdag versloeg hij de Belg Kim Huybrechts en zondag stond dus wederom Mighty Mike in zijn weg. De Engelsman had over zijn vorm en zelfvertrouwen dus niets te klagen, getuige ook de 6-0 op Terry Jenkins in de kwartfinale en de 6-3 tegen Huybrechts in de halve finale.

Michael van Gerwen is de man in vorm

Michael Van Gerwen kwam onderweg naar de finale landgenoot Raymond van Barneveld tegen in de derde ronde. Barney kon wel een hoger aantal punten gebruiken dan de hoeveelheid die hij na zijn uitschakeling opstreek, want de Haagse pionier dreigt zich niet te kwalificeren voor de Players Championship Finals in november. Van Gerwen won met 6-4, wurmde zich vervolgens met 6-5 langs Jamie Caven en verpletterde Peter Wright in de kwartfinale met 6-1.

Michael van Gerwen – James Wade

Na een routineuze overwinning op de Duitser Jyhan Artut (6-4) was het tijd voor een nieuwe ontmoeting met “The Machine”. Via trefzekere pijlen in tops en dubbel negen nam Van Gerwen een 2-0 voorsprong in legs. In de derde leg faalde hij tweemaal om de dubbel acht te raken, waarna Wade de dubbel twee raakte (2-1) en de stand gelijk trok met een uitgooi van 40.

Voor de Brabantse darter was middenin de eindstrijd het moment gekomen om te accelereren en in een paar minuten tijd de beslissing te forceren. Via twee veertiendarters liep hij uit naar 4-2 en in beide legs stond Wade te popelen om zelf 40 uit te gooien, evenwel zonder die kans te krijgen. Het momentum lag duidelijk bij de huidige wereldkampioen. Van Gerwen gooide veertig uit voor de 5-2 en zette de kroon op zijn werk met een uitgooi van 122 (6-2).

Een opsteker voor Van Gerwen is dat hij de ruime zege behaalde zonder zijn allerbeste niveau te behalen. Zijn gemiddelde bedroeg 96,8 terwijl de darter uit Vlijmen in staat is om dichter tegen de honderd (of hoger) te gooien, en zijn aantal 180’s bleef beperkt tot één.

Volgend weekend vindt het Europees Kampioenschap plaats in het Duitse Muelheim.

Back To Top