Ga naar hoofdinhoud

Michael van Gerwen titelverdediger en favoriet World Grand Prix

UPDATEMichael van Gerwen wint eerste partij in Dublin. Raymond van Barneveld uitgeschakeld door Adrian Lewis.

Darten – World Grand Prix 2015. Vanaf vandaag tracht Michael van Gerwen zijn titel te verdedigen bij de World Grand Prix te Dublin. De finale vindt plaats op zaterdag 10 oktober.

World Grand Prix 2015 – darts

Vijf Nederlanders zullen in het Citywest Hotel te Dublin verschijnen. Behalve Mighty Mike betreft het Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen en Benito van de Pas. Michael van Gerwen zal zijn status als ‘s werelds nummer één moeten tonen tegen de wereldkampioen bij de jeugd, Keegan Brown. Komt de Brabander die ronde door, dan treft hij daarna Kim Huybrechts of landgenoot Benito van de Pas.

Voor Van der Voort en Barney zal het zwaar worden om de tweede ronde te bereiken. Van der Voort treft Phil Taylor, liefst elfmaal de sterkste bij de World Grand Prix. Van Barneveld treft die andere topdarter uit Stoke: Adrian Lewis. Barney plaatste zich vorige week als een van de laatsten voor deelname aan de World Grand Prix.

Jelle Klaassen heeft een paar jaar in de luwte geopereerd. Deels door privéproblemen en deels doordat hij simpelweg niet tot de wereldtop van de bond PDC behoort, is hij weinig zichtbaar tijdens de grote tv-toernooien. De voormalig Lakeside-kampioen (2006) speelt in de openingsronde tegen Brendan Dolan.

Openen en finishen met dubbel

De prijzenpot bevat 400.000 Britse pond. Wie aanspraak wil maken op een aanzienlijk deel daarvan, zal erg sterk moeten zijn op de dubbels. Bij de World Grand Prix moet namelijk niet alleen een leg worden uitgegooid met een dubbel, maar ook worden geopend.

De eerste ronde wordt afgewerkt via het formaat best of three sets. Geleidelijk wordt de maximale lengte van partijen opgevoerd naar best of five in de kwartfinale, best of seven in de halve en best of nine sets in de finale.

Michael van Gerwen favoriet

Van Gerwen is de favoriet voor de eindzege en James Wade, een andere voormalige winnaar, heeft eveneens buien waarin hij de dubbels schijnbaar niet kan missen. De vorm en motivatie van Phil Taylor zijn lastig in te schatten, maar tijdens de zomerse tour door Australië leek hij in zijn nopjes. Ook op Robert Thornton zal worden gelet, na zijn negendarter van vorige week op een Players Championship toernooi.

Programma World Grand Prix Darts 2015

Zondag 20:00 tot 01:00
William O’Connor – Jamie Lewis
Mark Webster – Stephen Bunting
Kim Huybrechts – Benito van de Pas
Michael Smith – Gerwyn Price
Peter Wright – Dave Chisnall
Michael van Gerwen – Keegan Brown
Adrian Lewis – Raymond van Barneveld
Jelle Klaasen – Brendan Dolan

Maandag, 20:00 tot 01:00
Andrew Gilding – Simon Whitlock
Justin Pipe – Steve Beaton
Mervyn King – Terry Jenkins
James Wade – Mensur Suljovic
Ian White – Jamie Caven
Phil Taylor – Vincent van der Voort
Gary Anderson – John Henderson
Robert Thornton – Daryl Gurney

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top