Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen – James Wade finale World Grand Prix darts live streaming

Finale World Grand Prix Darts. Zondag om 20:00 uur Nederlandse tijd speelt Michael van Gerwen in de finale van de World Grand Prix tegen James Wade. De Nederlandse darters overtuigde in de halve finale tegen Stephen Bunting (0-4), terwijl Wade een zware kluif had aan Gary Anderson (3-4).

Michael van Gerwen v James Wade

Beide mannen hebben eerder in de eindstrijd van de World Grand Prix gestaan. De 31-jarige Engelsman Wade debuteerde in 2007 en kreeg gelijk de titel in zijn bezit door een 6-3 overwinning op Terry Jenkins. In 2010 was het wederom raak voor “The Machine”, toen hij Adrian Lewis met dezelfde cijfers opzij zette.

Ook Van Gerwen heeft op dit toernooi een score van honderd procent in finales, met de kanttekening dat hij alleen in 2012 de laatste match mocht spelen. Destijds won hij met 6-4 van Mervyn King, de man waar hij vrijdag in de kwartfinale wederom te sterk voor bleek.

James Wade – Gary Anderson spannend tot het einde

Wade en Anderson gaven uitstekend partij aan elkaar en in diverse opzichten deed Anderson het beter dan de uiteindelijke winnaar. Wade gooide bijvoorbeeld minder keer 180 (zeven versus dertien), won minder vaak een leg tegen de darts in (drie versus vier) en was ook net iets zwakker met uitgooien (veertien uit dertig tegenover veertien uit 28).

Maar wat Wade wel uitstekend deed was toeslaan in de laatste leg van de partij, op een stand van 3-3 in sets en 2-2 in legs. De hele partij was Wade bezig met een come back. Eerst van 0-2 in sets, daarna van 1-3 in sets. Pas na de eerste leg van de vijfde set stond Wade voor. Op 2-2 in legs faalde Anderson viermaal op rij om een openingsdubbel te gooien (wat op dit toernooi verplicht is), zodat Wade onbedreigd naar een uitgooi toe kon werken en het afmaakte met dubbel tien.

Michael van Gerwen verslaat Stephen Bunting

Mighty Mike had in zijn match tegen Stephen Bunting geen trek in zoveel drama en maakte in de openingsleg zijn intenties bekend met een straffe 110 finish. Via twee sets met de uitslag 3-2 kwam hij op een 2-0 voorsprong. In de derde set deelde de Brabander de genadeklap uit met finishes van dubbel acht, tops en zelfs 160. De laatste werd weer 3-2 en Van Gerwen rondde de galavoorstelling af met een veertiendarter.

Van Gerwen en Wade hebben twintig keer eerder tegen elkaar gedart en de score is in evenwicht: tien tegen tien. Wel won Van Gerwen zeven van de acht vorige duels tegen de Engelsman. Voor het eerst treffen ze elkaar in een finale. In de zes halve finales die ze speelden won Van Gerwen er vier van de zes.

De finale is een “best of nine sets”.

Back To Top