Michael van Gerwen World Matchplay Darts favoriet bookmakers

Voorspellingen World Matchplay Darts 2018

Deze zaterdag begint in Blackpool de World Matchplay Darts, een van de grotere toernooien op de PDC-kalender. De finale is op zondag 29 juli. Michael van Gerwen is als eerste geplaatst en hij opent tegen een van de vier andere Nederlandse deelnemers, Jeffrey de Zwaan. Ook Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Jermaine Wattimena treden aan.

World Matchplay Darts 2018

De eerste editie van de World Matchplay Darts was in 1994 en vanaf 1995 begon Phil Taylor aan een maniakale reeks overwinningen die vorig jaar pas stopte. De inmiddels gepensioneerde Engelsman staat op 16 titels.

Michael van Gerwen heeft dus nogal wat werk te verzetten als hij zijn huidige aantal van twee titels in de buurt wil brengen van dat krankzinnige record. De Brabander won in 2015 en 2016. Het prijzengeld is gestegen van 10.000 Britse pond 25 jaar geleden naar liefst 115.000 nu.

Deelnemers

Jelle Klaasen World Matchplay darts GettyHet deelnemersveld bestaat uit de top zestien van de wereldranglijst van PDC, die weer wordt samengesteld op basis van het prijzengeld dat in de afgelopen 24 maanden is vergaard. Vervolgens worden er zestien spelers uitgenodigd die het hoogst staan op de ProTour Order of Merit, een ranking gebaseerd op prestaties in de kleinere zogeheten vloertoernooien.

Op die manier hebben Jermaine Wattimena, Jelle Klaasen en De Zwaan een ticket voor de evenementenhal Winter Gardens in Blackpool verdiend.

Michael van Gerwen favoriet bookmakers

Uiteraard geldt Michael van Gerwen als huizenhoge favoriet. Na het teleurstellende WK Darts heeft Mighty Mike zichzelf opgeraapt en zijn frustratie omgezet in een constant hoog niveau dat wurgend werkt ten opzichte van de concurrentie. Hij heeft in 2018 al The Masters, de Premier League, de World Cup, zes ProTour en zes European Tour evenementen gewonnen.

Sinds de World Matchplay Darts in 2017 heeft Van Gerwen maar veertien partijen verloren, vooral op vloertoernooien. En zelfs bij veertien van die partijen had hij nog wel het hogere gemiddelde. Na het WK darten leek Rob Cross, de uiteindelijke winnaar, potentie te hebben om uit te groeien tot een zeer serieuze concurrent. Maar Cross heeft tot nu toe geen hoger gemiddelde neergezet dan die 106,7 uit de WK-finale.

Voor het wedden op darts: Michael van Gerwen staat bij de bookmakers voor de titel op 2.00, gevolgd door Gary Anderson @6.50. Een zege van Rob Cross levert je 7.00 x je inleg op. Die drie zijn als de laatste drie wereldkampioenen de usual suspects.