Ga naar hoofdinhoud

Meulenkamp – Stone BDO WK Darts Lakeside 2012

Vanmiddag gaat het legendarische Lakeside van start, het WK darten van de BDO dartersbond. Heersend wereldkampioen Martin Adams mag in de tweede wedstrijd van de dag beginnen met de verdediging van zijn wereldtitel.

Vele grote darters begonnen hun loopbaan als professioneel darter bij de BDO. Voor hij naar de PDC overstapte, won Raymond van Barneveld vier keer. Het toernooi heette toen nog ‘The Embassy’. Bij de PDC werd Barney ook nog een keer wereldkampioen. Door het succes van Van Barneveld heeft de dartssport in Nederland een hoge vlucht genomen, en in deze editie van het Lakeside in 2012 spelen er dan ook acht Nederlanders mee in een veld van tweeëndertig darters die strijden om de wereldtitel.

De eerste ronde bij de heren bestaat uit zestien wedstrijden verspreid over drie dagen. Vandaag in de eerste ronde verschijnen er twee Nederlanders aan de oche. In de eerste wedstrijd neemt Ron Meulenkamp het op tegen de uit Schotland afkomstige Gary Stone die momenteel op de 499ste plaats van de WDF staat. Meulenkamp is als zestiende geplaatst voor het BDO-wereldkampioenschap darts en daarmee favoriet voor de wedstrijd.

In de tweede wedstrijd komt de verdedigend wereldkampioen Martin Adams aan bod. Hij speelt tegen Scott Mitchell en ‘Wolfie’ is uiteraard de grote favoriet.

De tweede Nederlander die vandaag in actie komt is Fabian Roosenbrand uit Enschede die tegen de als negende geplaatste Schot Ross Montgommery speelt. De 23-jarige Roosenbrand staat momenteel op de eenentwintigste plaats op de BDO Ranking.

Bij de dames worden er twee wedstrijden gespeeld. In de eerste wedstrijd speelen twee Engelse dames, Lorraine Farlam treft Karen Lawman. In de tweede wedstrijd neemt de als eerste geplaatste Deta Hedman het op tegen Rhian Edwards. In totaal spelen er maar acht dames mee en daarom zijn er maar vier wedstrijden in de eerste ronde.

Bij Unibet kan je wedden op alle dartwedstrijden, nog geen klant maak dan snel een account aan en profiteer van de welkomstbonus van €50.

Zaterdag 7 januari – Mannen | Best of 5 Sets

  • 14.00 – Ron Meulenkamp (16) (Nederland) 1,65 – Gary Stone (Schotland) 2,15
  • 15.30 – Martin Adams (1) (Engeland) 1,20 – Scott Mitchell (Engeland) 4,25
  • 16.30 – Tony O’Shea (8) (Engeland) 1,40 – Steve West (Eng) 2,80
  • 17.30 – Ross Montgomery (9) (Schotland) 1,40 – Fabian Roosenbrand (Nederland) 2,80
  • 21.00 – Robbie Green (4) (Engeland) 1,90 – Darryl Fitton (Engeland) 1,85
  • 22.00 – Gary Robson (5) (Engeland) 1,50 – Steve Douglas (Engeland) 2,50

Zaterdag 7 januari – Vrouwen | Best of 3 Sets

  • 19.00 – Lorraine Farlam (4) (Engeland) 1,80 – Karen Lawman (Engeland) 1,95
  • 18.30 – Deta Hedman (1) (Engeland) 1,40 – Rhian Edwards (Wales) 2,80
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top