Ga naar hoofdinhoud

Martin Adams wint BDO Lakeside Darts

Martin Adams is voor de derde keer winnaar geworden van het BDO Lakeside wereldkampioenschap darten. Adams won met 6-4 in een bloedstollende match tegen de als derde geplaatste Dean Winstanley.

Martin Adams won de finale van de Lakeside van zijn landgenoot Dean Winstanley. De 54-jarige ‘Wolfie’ is hiermee voor de derde keer wereldkampioen darten geworden op de BDO Lakeside. Adams won met 6-4 na terug te komen van een 3-4 achterstand.

De eerste twee sets gaan naar Adams. Winstanley komt terug naar 2-1. In de vierde set maakt Winstanley de gelijkmaker bij 2-2 en pakt de laatste leg en staat dan ook in sets weer gelijk, 2-2.

  • De vijfde set is voor Adams. In de laatste leg, het staat 2-2, mist Winstanley de kans Adams te breaken en via D20 gaat de set naar Adams: 3-2.
  • Zesde set: de eerste leg is voor Winstanley. Tweede leg: Adams laat Bullseye open, Winstanley gooit uit op D20 en het is 0-2. Derde leg: 180 voor Adams die op 10-darter lijkt af te gaan, maar hij mist zijn doubles. Winstanley finisht met D5 en is weer op gelijke hoogte met 3-3 als de pauze begint
  • Zevende set; Winstanley
  • Tweede leg, Winstanley pakt 1-3, de stand is 3-4.
  • De achtste set is voor Adams (3-1) 5-3
  • Winstanley wint de negende set 5-4
  • De volgende is weer voor Adams: 5-5

In set 11 gebeuren er opeens een paar dingen waardoor de wedstrijd een andere wending neemt. Tijdens de eerste leg slaakt Winstanley’s moeder een gil bij de derde dartpijl op D10, ‘Deano’ draait zich om en grinnikt haar iets toe, maar de concentratie is weg en hij verliest de leg aan Adams die uitgooit op D20. In de derde leg een 180 voor Winstanley.

Dan maakt hij een fout. Hij krijgt de kans te finishen op had bullseye, maar kiest om op 10 en D20 te finishen, en hij mist. Adams slaat toe, komt voor met 2-1. De set is met 3-2 voor Adams, die met 6-5 voor staat

In de laatste set komt Adams voor op 2-0. Winstanley is nu zichtbaar vermoeid en laat veel liggen. In de derde leg is Adams 161 en een bullseye verwijderd van het wereldkampioenschap, mist, maar maakt het in de volgende beurt goed en wint de match: Adams is wederom wereldkampioen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top