Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live World Grand Prix darts halve finale: Michael van Gerwen – Stephen Bunting

Darts, World Grand Prix. Michael van Gerwen heeft in Dublin de halve finale van de World Grand Prix bereikt en speelt daarin tegen Stephen Bunting. De andere halve finalisten zijn Gary Anderson en James Wade. Laatstgenoemde verschalkte titelverdediger Phil Taylor.

Gary Anderson – James Wade

Anderson versloeg in de vorige twee rondes Michael Mansell met 3-1 en Kevin Painter met 2-3. Tegen Painter gaf hij een 0-2 in sets uit handen. In de vijfde en laatste set schakelde hij weer een tandje hoger en gooide hij onder meer 116 en 102 uit.

Wade zorgde voor de grootste verrassing in de kwartfinale met zijn overwinning op Taylor. “The Power”, die dit toernooi al elf keer bijschreef, had een beter gemiddelde (93,8 versus 90,4), maar had moeite met zijn dubbels en gooide daarnaast geen enkele 180. Taylor bleef steken op zeven uit 26 dubbels. Wade pakte in totaal elf legs en gooide die elf uit in twintig pogingen.

Stephen Bunting – Michael van Gerwen

Bunting, de nummer 39 van de Order of Merit, is pas begin dit jaar overgestapt naar de dartsbond PDC. De Engelsman won dit jaar tot nu toe minder dan 52.000 Engelse Pond, terwijl de toppers al een paar ton naar binnen hebben geworpen. De Liverpoolse darter is echter nog maar 29 jaar en moet wellicht nog pieken. In de tweede ronde won Bunting van de nieuwe ster Peter Wright en in de kwart finale versloeg hij een speler die twintig jaar geleden al piekte, Richie Burnett.

Van Gerwen heeft de hele week nog niet zijn topniveau getoond, maar toppers zoals Mighty Mike weten hoe ze moeten doseren om iets in de tank te bewaren voor later. Hij versloeg Mervyn King met 3-2 (2-3, 3-2, 2-3, 3-0, 3-2).

In de laatste set kwam het dus aan op een sudden-death leg. De kale Ossenaar manoeuvreerde zich als eerste in de positie om uit te gooien maar hij miste de bullseye. King had nog 120 over en kreeg dat ook niet uitgegooid. Uiteindelijk maakte Van Gerwen het af met een pijltje in dubbel acht.

Halve finales World Grand Prix Darts

Halve finales, start 20:00 uur Nederlandse tijd. Best of seven sets.

  • Gary Anderson v James Wade
  • Stephen Bunting v Michael van Gerwen
Back To Top