Ga naar hoofdinhoud

Lakeside WK Darts 2015 BDO uitslagen en speelschema: vandaag 4 Nederlanders

BDO WK Darts 2015 – Lakeside. Het PDC WK Darts 2015 is zondag afgesloten. Dit Lakeside dartstoernooi kan voorlopig de honger van dartsfanaten stillen. Gisteren stonden er geen Nederlanders op het speelschema. Vandaag verschijnen Jeffrey de Graaf, Remco van Eijden,Willem Mandigers en Michel van der Horst.

Lakeside – BDO WK Darts 2015

Zondag hoefden er geen Nederlanders aan de oche te verschijnen bij de dertigste editie van het BDO WK darten. Wel kregen ze een van de veteranen van de BDO aan het werk te zien, te weten Darryl “The Dazzler” Fitton. Hij zette Paul Jennings eenvoudig aan kant met 3-0. De 52-jarige Fitton kreeg alleen in de eerste set weerwerk (3-2) en bereikte daarna met gemak de finishlijn met twee sets van 3-0 in legs. Vijf jaar geleden behaalde Fitton de halve finale van het Lakeside WK Darts.

Lakeside WK Darts uitslagen

Darryl Fitton 3-0 Paul Jennings
Ross Montgomery 3-1 Pip Blackwell
Seigo Asada 1-3 Brian Dawson
Karel Sedlacek 3-2 Paul Coughlin
Mike Day 0-3 Jeff Smith
Scott Waites 3-2 Sam Hewson

Vandaag, maandag 5 januari, maken drie Nederlandse darters kans op een plek in de tweede ronde van het BDO WK Darts 2015. Het betreft Jeffrey de Graaf, Remco van Eijden en Michel van der Horst.

Jeffrey De Graaf – Brian Dawson

BDO WK Darts Lakeside GettyDe als twaalfde ingeschaalde Jeffrey de Graaf verschijnt voor de derde keer in Frimley Green. Zijn vorige twee deelnames leverden snelle uitschakelingen uit. Tegen de kwalificant Brian Dawson is een eerste zege op het Lakeside Darts niet vanzelfsprekend. In zijn voorronde tegen Seigo Asada behaalde Dawson een gemiddelde van 84,9 en dat is in deze fase van het toernooi geen slechte score.

Remco van Eijden – Geert de Vos

Van Eijden is als dertiende geplaatst en hij treft de Belg De Vos, die de voorgaande drie edities van het WK Darts moest verlaten na de tweede ronde. Van Eijden deed twee keer eerder mee aan het WK van de BDO en schopte het ook nooit verder dan de tweede ronde.

Inmiddels is Remco van Eijden dus terug onder de vleugels van BDO. Zijn uitstapje naar de bond PDC was vruchteloos, al leverde het hem op het PDC WK darten van 2009 wel een bijzondere match op in de voorronde. Hij werd toen gekoppeld aan een vrouw, te weten Anastasia Dobromyslova, en won met 5-3.

Jamie Hughes – Michel van der Horst

Voor Van der Horst is dit het debuut in de eerste ronde van een WK Darts en hij heeft dat afgedwongen door in de voorronde David Cameron te verslaan met 3-2. Zijn volgende obstakel is Jamie “Yozza” Hughes, de als tiende geplaatste Engelsman die in 2014 doorbrak met een finaleplaats op de Winmau World Masters.

Tevens speelt Willem Mandigers in de voorronde tegen de Zweed Daniel Larsson.

Programma BDO WK Darts

maandag 5 januari, eerste ronde, best of five sets

Start 14:00 uur
Jim Widmayer – Rhys Hayden
James Wilson – Peter Sajwani
Willem Mandigers – Daniel Larsson

Start 19:00 uur
Jeffrey de Graaf – Brian Dawson
Remco van Eijden – Geert de Vos
Jamie Hughes – Michel van der Horst

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top