Ga naar hoofdinhoud

Lakeside WK Darts 2015 speelschema: Martin Adams – Jan Dekker

Lakeside WK Darts BDO 2015. Van zaterdag 3 januari tot en met zondag 11 januari organiseert de profbond BDO het WK Darts in de Lakeside Country Club te Frimley Green. De Nederlanders Jan Dekker en Michel van der Horst treden op de openingsdag aan op de 38e editie van het BDO WK.

BDO WK Darts 2015 Lakeside – Jan Dekker

De 24-jarige Jan Dekker is het slachtoffer van een ongelukkige loting, want zijn opponent is Martin “Wolfie” Adams’, de ambassadeur van de BDO. De als derde geplaatste Adams won het BDO wereldkampioenschap driemaal en heeft loyaliteit tot aan zijn dood beloofd aan de bond, die inmiddels is overvleugeld door de PDC.

De 58-jarige Engelsman debuteerde in 1994 op Lakeside, verloor in 2005 de finale van Raymond van Barneveld en realiseerde zijn trilogie in 2007, 2010 en 2011. Vorig jaar sneuvelde hij in de kwartfinale, overigens tegen dezelfde man waar hij nu in de openingspartij al tegen speelt.

Martin Adams favoriet

“Double Dekker” heeft al driemaal sterk gepresteerd op Lakeside. Na zijn halve finale op het BDO WK Darts in 2011 kwam hij ook nog tot de kwartfinale in 2013 en een nieuwe halve eindstrijd in 2014. Twee maanden geleden was de Emmenaar present op het Grand Slam of Darts, waar darters van beide bonden present zijn, waar hij niet door de groepsfase kwam.

Lakeside Darts David Cameron GettyWolfie vrat Jan Dekker in vijf van de zeven onderlinge duels op. In 2014 is de onderlinge score 3-2 voor Martin Adams.

Cameron – Van der Horst

Michel van der Horst en de Canadees David Cameron strijden in een voorronde om toegang tot het hoofdschema van het BDO WK Darts 2015. Van der Horst is een semi-prof die zijn liefhebberij niet op de grote toernooien van de BDO uitoefent, maar op kleinere podia zoals het Oranjebar Super Ranking. De Deventenaar is opgenomen in de selectie van de Nederlandse Darts Bond.

Cameron, die toevallig dezelfde naam heeft als de premier van Groot-Brittannië, trachtte ook vorig jaar door te stoten tot de eerste ronde via een qualifier. Hij verloor destijds met 3-1 van Adams.

Speelschema Lakeside WK Darts 2015

zaterdag 3 januari, eerste ronde, best of five sets

Start 14:00 uur
Peter Sajwani – Sam Head
Martin Adams – Jan Dekker
Martin Phillips – Madars Razmar

Start 19:30 uur
David Cameron – Michel Van Der Horst
Eddy Sims – Cedric Waegemans
Scott Mitchell – Tony O’Shea

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top