Ga naar hoofdinhoud

Lakeside Darts 2013 WK BDO: Hendriks en De Vos eruit

Lakeside Darts 2013 – dag 6. Wesley Harms treft vanavond in de kwartfinale Daryll Fitton. Jimmy Hendriks ligt eruit; hij kwam tekort tegen Richie George. Geert de Vos kon niet op tegen Scott Waites en de Belg is dus ook klaar in Frimley Green.

Richie George, de 23-jarige zoon van dartslegende en voormalig wereldkampioen Bobby George, is door naar de kwartfinales van het BDO WK Darts in Frimley Green na een 4-2 overwinning op Jimmy Hendriks. Richie George maakt dit jaar zijn debuut op de Lakeside en hoopt meteen in de voetsporen van zijn vader te treden. Hij begon het toernooi als de vijftiende seed. In zijn volgende partij, de kwartfinale, speelt hij tegen Jan Dekker.

Jan Dekker speelde een spannende wedstrijd tegen de Engelsman Garry Thompson die hij met 4-3 versloeg in een decider. Dekker kwam met wat moeite op gang en de mannen hielden elkaar goed in evenwicht. Het werd een tiebreak en Dekker pakte de eerste leg met zijn favoriete dubbel-16 en de wedstrijd sloot hij in stijl af met een finish op de bull.

Geert de Vos werd via een 4-1 zege van Scott Waites ook uit het toernooi gespeeld. De Vos had de grootste moeite met zijn dubbels. De als derde geplaatste Waites is nu de topfavoriet omdat de twee spelers die als eerste en tweede waren geplaatst – Stephen Bunting en Martin Adams – al zijn uitgeschakeld. De volgende tegenstander van Waites is Paul Jenning, een van de belangrijkste ‘dark horses’ van dit Lakeside toernooi. Paul Jennings versloeg Jason Cullen met een 4-0 whitewash.

Voor vanavond staan er slechts twee partijen op het Lakeside programma: de eerste twee kwartfinales bij de heren. In de eerste partij gaat Wesley Harms een poging doen om de halve finales opnieuw te halen. Zijn tegenstander, Darryl Fitton, stond in 2009 in de halve finale van de Lakeside maar de afgelopen drie jaar werd hij al in de eerste ronde uitgeschakeld. Fittons bijnaam is “The Dazzler” maar “Sparky” is vast van plan hem te verblinden met een flitsende partij.

In de andere kwartfinale gaan we een van de mooiste BDO-wedstrijden van het jaar zien: Robbie Green tegen Tony O’Shea. Green, bijgenaamd “Kong”, is een van de weinigen die de PDC inruilde voor de BDO. Dat gebeurde in 2011 nadat hij betrapt werd op het gebruik van verboden substanties tijdens het UK Open. Als gevolg verloor hij zijn sponsors en zo besloot hij over te stappen.

Tony O’Shea hoopt opnieuw de halve finale te bereiken en deze dartende opa met vijf kleinkinderen hoopt dit jaar nu eindelijk eens een finale te winnen. Hij stond vier keer in een halve finale die hij won om vervolgens de fnale te verliezen. De laatste keer, afgelopen jaar, was dat tegen Christian Kist.
Lakeside Darts kwartfinales 10 januari 2013

  • 20:40 uur Darryl Fitton – Wesley Harms
  • 22:00 uur Robbie Green – Tony O’Shea
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top