Ga naar hoofdinhoud

Lakeside Darts 2013: Jimmy Hendriks stuurt Adams naar huis

Lakeside Darts 2013 – WK BDO dag 3. Jimmy Hendriks is nu al de man van de Lakeside 2013 want hij stuurde dartslegende Martin Adams naar huis. Adams is de drievoudig winnaar van de BDO-wereldtitel en de Engelsman gold als één van de favorieten voor deze editie van het WK Darts in Frimley Green.

In sets werd het 2-3, 3-0, 2-3, 3-1 en in de laatste set was Hendriks oppermachtig door deze met 0-3 naar zich toe te trekken. Jimmy Hendriks treft Ritchie George in de tweede ronde. Wesley Harms won met 3-1 van de extravagante Noorse darter Rune David die Harms regelmatig uit zijn evenwicht bracht met zijn merkwaardige optreden. Harms debuteerde in 2012 op Lakeside en kwam tot de halve finale; dit jaar wordt hij door de bookmakers gezien als een goede kanshebber op de BDO titel. Eerst de tweede ronde tegen Alan Norris…

Jan Dekker speelde tegen landgenoot Jeffrey de Graaf en won met 3-2. Dekker viel de laatste maanden een beetje tegen in wedstrijden omdat hij op het moment erg door zijn studie wordt opgeslokt. De Graaf daarentegen heeft juist een paar hele sterke maanden achter de rug dus was de uitslag enigszins verrassend. Jan Dekker is door naar de tweede ronde waar hij Garry Thompson treft.

Stephen Bunting won met 3-2 van James Wilson, Steve Douglas won met 3-1 van Gary Stone, en Scott Mitchell versloeg Mark Barilli met 3-2.

Irina Armstrong werd met 1-2 uitgeschakeld door onze eigen Sharon Prins en dat betekent dat de Zoetermeerse in de halve finale staat. In sets werd het 3-2, 2-3 en nogmaals 2-3. Prins treft daarin Lisa Ashton in de halve finale. In de andere partij bij de dames won titelverdedigster Anastasia Dobromyslova met 2-0 van Lorraine Farlam. Vanavond wordt de vierde partij van de kwartfinales bij de dames gespeeld en daarin neemt negenvoudig wereldkampioen Trina Gulliver het op tegen Julie Gore.

Vanavond speelt ook de Belg Geert de Vos tegen Tony Eccles. Afgelopen jaar kwam De Vos niet verder dan de tweede ronde waarin hij werd uitgeschakeld door Christian Kist. ‘Foxy’ speelt voor het tweede jaar op rij op de Lakeside en zijn huidige BDO-ranking is veertiende.

Willy van de Wiel speelt tegen de favoriet voor de titel, Scott Waites waarmee hij meteen de lastigste tegenstander te pakken heeft. Als Van de Wiel kan winnen, kan hij als tweede Nederlander voor een sensatie zorgen op de Lakeside.

Vandaag dus maar vier wedstrijden op het programma: een kwartfinale bij de dames waarin bepaald gaat worden wie de vierde is die een plaats boekt voor de halve finale. Bij de heren worden de laatste drie wedstrijden uit de eerste ronde gespeeld, met daarin dus de Vlaming Geert de Vos en de Nederlander Willy van de Wiel.

Lakeside Darts 2013 programma 7 januari

  • 18.30 Julie Gore – Trina Gulliver
  • 19.30 Geert de Vos – Tony Eccles
  • 20:30 Ross Montgomery – Paul Jennings
  • 21:30 Scott Waites – Willy van de Wiel

Voor alle drie de wedstrijden kun je bij Unibet inzetten op een uitworp van 170. Als je voorspelt dat die niet valt, krijg je 1,01x je inzet terug als je gelijk hebt, maar als hij valt en je hebt dat juist voorspeld, levert dat 18,00 x je inzet op. Een tientje inzet levert dan 180 euro op!

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top